Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ekmek pizza

Es selamü aleyküm dostlarim, hepinize hayirli bereketli güzelliklerle dolu bir hafta diliyorum .
fazlaca alinan ve bayatlayan ekmeklerimi degerlendirmek icin, hamur kullanmadan pizza yaparak degerlendirmeye karar verdim .cok beyenildi, sevildi. ayni zamanda ekmek israfini engellemek  insani rahatlatan bir duygu umarim sizlerde beyenirsiniz .
benim kullandigim ekmekler döner ekmegi ebatinda
malzeme
3 adet döner ekmegi (ortadan bölününce 6 adet oluyor)
1 kutu konserve dogranmis domates (400 gr  kutu)
1 kuru sogan
2 dis sarimsak
3 adet mozzerella peyniri
1 kücük kavanoz ancuez
1 kücük kavanoz kapari
1 kahve kasigi toz kirmizi biber
süslemek icin zeytin
zeytinyag tuz karabiber kekik
yapilisi
ekmeklerinizi ortadan ikiye kesip firin tepsisine yerlestirin .diger tarfta bir tencereye yarim cay bardagi zeytinyag koyup isitin icersine ince yemeklik dogradiginiz soganlari koyup kavurun icersine ezilmis sarimsagi ileve edip domates konservesini bosaltin toz kirmizi biberi tuzunu karabiberini ve kekigi ekleyerek tatlandirin .orta ateste 6-8  dakika kaynatin
bu sosu ekmeklerin üzerine sürüp ancuezi de ekmeklere her birine esit olacak sekilde paylastirin .dilimlediginiz mozzerella peynirlerini yerlestirip kapari ve zeytin ile tamamlayin kalan domates sosunuzdan biraz daha ekmeklerin üzerine gezdirip kekik ve zeytinyag serpistirin isitilmis 200 derece firinda peynirler eriyip kizarincaya kadar tutup ortadan keserek servise sunun yaninda bol salata ile

not
kapari ve ancuez herkezin damak tadina hitap etmeyebilir sizler dilediginiz üst malzemeyi kullanabilirsiniz sucuk tonbaligi yada sade
afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle