Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Basak corbasi


Es selamü aleyküm canlar .
sizlere cok özel bir corbanin tarifini vermek istiyorum . corbadan ziyade doyurucu bir yemek de sayilabilir

gerekli malzeme
1 cay bardagi bugday (yarma )
1 su bardagi yogurt
2 tüm yumurta
2 adet domates
1 cay bardagi un
yarim bag maydanoz
10 bardak et suyu eti ile beraber
tuz nane dereotu karabiber .
100 gr margarin
10 su bardagi et suyu etleri didilmis (yaklasik 600 gr kemikli et ve et suyu icin 1havuc 1yemeklik sogan beraberce kaynayacak )

öncelikle gerekli olan et suyumuz icin kemikli etlerinizden et suyu cikarmak icin havuc sogan koyup haslayin etlerini didin kemiklerini sebzelerini süzüp yaklasik 10 bardaga suyu tamamlayip ocaga koyun .

 Bugdayi baska bir tencerede yumsayincaya kadar haslayin .
Haslanan bugdayi et suyuna ilave edin bir miktar kaynadikdan sonra ,baska bir kap icersinde unu,yogurdu, ve yumurtalari cirpin corbayi ocakdan cekin, karisimi karistirarak ilave edin devamli karistirmak sureti ile bir iki tasim kaynatin .
diger tarafta yagi eritin icine kabuklari soyulmus ince dogranmis domatesi ilave edin dogranmis maydanozu naneyi ve dereotunuda dograyip corbaya ekleyin tuzunu karabiberini damak zevkinize göre ayarlayip sicak sicak servis yapin sayet cok koyu olursa kaynatilmis su ekleyebilirsiniz
afiyet olsun .

bu tarifi 1999 yili lezzet dergisinden almistim

2 yorum:

  1. Ve aleykümselam arkadaşım ellerine sağlık bilmediğim bir çorba denerim inşallah sevgiler selamlar ALLAHA emanet ol

    YanıtlaSil
  2. Ablam ablam!..ellerin dert görmesin..çok güzel olmalı kızıma yapmalıyım farklı bir tat olur damağına..
    Ablacım yarın 2'den sonra sınavım..dua et benim için..
    Fetih süresini okursan çok sevinirim ablam..
    Allah'a emanet ol sarıldım kocaman.

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle