Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bezelyeli hindi yahni


Es selamü aleyküm dostlarim
bezelyeli hindi hem cobuk hemde gösterisli bir yemek .özellikle cocuklarin sevecegini düsünüyorum,
 kizim bayilarak yiyor sizlerde beyenirsiniz umarim

bezelyeli hindi yahni icin gerekli malzeme
500 gr hindi eti kusbasi dogranmis
500 gr dondurulmus bezelye
1 kuru sogan
1 yemek kasigi un
600 ml su
1 yemek kasigi vegeta
yarim bag maydanoz
yarim cay bardagi sivi yag
tuz karabiber
yapilisi
bezelyelerin buzlarinin cözülmeleri icin bekletin .diger tarafta tencereyi ocaga koyup, icine siviyagi koyun etleri iki üc parti olacak sekilde kizgin yagda kavurun. burada ki islemi etin tümünü tencereye koyup sulanmasini önlemek icin yapiyoruz.
kizaran etleri tencereden alin bir kenarda bekletin  kalan yaga sogani yemeklik dograyip iyice kavurun kahverengi olmasi gerekiyor icine unu serpistirin suyun icersine vegatayi koyup eritin ,bu suyu soganlara ekleyin kaynayinca icersine bezelyeyi koyup yaklasik 8-10 dakika tencerenin kapagi kapali olarak orta ateste pisirin .
daha sonra etleri tencereye ilave edip bir sekiz dakika daha pisirin tuzunu karabiberini ekleyin süre bitince dogradiginiz maydanozu serpistirin  mutlaka yaninda pilav ile sicak servis yapin
afiyet olsun dualariniza talibim

0 Kommentare:

Yorum Gönder

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle