Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Firik pilavi

es selamü aleyküm dostlar .
cok uzun zaman oldumu bilmiyorum bir televizyon programinda görmüs oldugum bir tarifi denemek istedim.sayin  muhsin ertürk beyefendinin yapmis oldugu bu pilav dikkatimi cekmisti kendisi bunun bir osmali pilavi oldugu belirtti.osmali sözünü duyunca hemen dikkat kesildim ve  not aldim.
 aldigim not  yenilerde elime geldi mutlaka  deneyeyim dedim  .eminim muhsin beyin yaptigi kadar lezzetli degildir ama yinede denedim malzemeler her evin mutfaginda bulunabilecek seyler ve inanin bana lezzeti düsündügünüzden cok farkli mutlaka denemenizi isterim .buyrun
malzeme
1 cay bardagi sivi yag
4 adet kuzu incik
4.dis sarimsak
1 kahve kasigi kisnis
1 adet kuru sogan
1 cubuk tarcin
2 su bardagi bulgur
bir tutam haspir (doguda kullanilan yalanci safran olarak bilinen baharat )
2-3 kasik gül suyu
yapilsi
tencereye sivi yagi koyup üzerine sarimsagi ve sogani dograyip üzerine incikleri koyup kavurun cubuk tarcinida ekleyin incikler biraz kizarmali üzerine soguk olarak yaklasik 5-6 su bardagi su koyup incikler yumsayincaya kadar pisirin tuz eklemeyi unutmayin .
incikler yumsayinca süzüp bir kenarda bekletin. suyunu ayri bir kaba süzün .baska bir tencereye incigi süzünce suyunun üzerinde olusan yagi tencereye alip istin icersine bulguru koyup biraz kavurun incigin suyunu ilave edip ( bir parmak gecmeli su)  bulguru pisirin .
bulgur pisince icersine ayri bir kapta biraz sicak suyla beklettiginiz haspiri süzerek ekleyin incikleri didikleyip pilava ilave edin gül suyunu da pilava gezdirip karistirin 10-15 dakika dinlendirip sicak  servis yapin
muhsin beyin sunumu cok farkli idi. burada satilan incikler büyük oldugu icin onun gibi dizayn edip sunum yapamadim yanlisliklarim varsada kendisinden özür diliyorum ..
afiyet olsun dualariniza talibim

2 Kommentare:

  1. Harika görünüyor..
    Ablacım ellerine sağlık..
    Senden tavuk göğgü ile yapılan yemekler rica etsem..
    Göğgü sadece snitzel olarak değerlendiriyorum..
    Sevgiler..
    Mailini aldım..
    İlk fırsatta inşallah..

    YanıtlaSil
  2. Nette dolaşırken buraya bloğunuza yönlendirildim.Frik pilavının o kendine has is tütsü kokusunu çok seviyorum.Epeydir ara verdim aklıma düştü sizde görünce,ellerinize sağlık olsun..

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle