Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kastamonu helvasi

Es selamü aleyküm dostlar. uzunca bir süredir mutfakla pek bir alakam kalmadi diyebilecek kadar herseyi bosladim. öyle bir tembellik öyle bir sürec ki anlatmam mümkün degil .belkide saglik sorunlari ile son zamanlardaki girdigim sürec böyle olmasina sebep .
ruh halime ilk olarak nettede olsa birkac yere bölünmek motivasyonumu düsürdü, evde bile bazi seylerin yeri hep belliyken sanala alemde daginik olmak pek hosuma giden birsey degil. tariflerimin yarisi bir yerde yarisi baska yerde. toplamak ise zahmet isteyen zaman isteyen bir durum ve bunun akabinde önce gecirdigim anjin sonrasinda tekrar bir grip atagi daha .bu arada kizimda iki kez hastalaninca inanin  mutfak aklimin ucundan bile gecmedi diyebilirim.verecegim tarif resmi elimde bulunan cok öncelerde tattigim bir lezzet .kastamonu helvasi .
sükür dün denemek kismet oldu helvayi .simdi girdim ciktim mutfakta agzima atiyorum bir tane ;)  sizlerde bu lezzetten mahrum kalmamaniz temennisi ile denemenizi istiyorum .lakin birseyi belirtmeden gecemeyecegim islem birazcik uzun, islem degilde aslinda, ilk asama biraz uzun o sebebten yaninizda konusabileceginiz bir arkadas yada güzel bir fincan kahve ile kulaginiza hos gelecek islami bir sohbet dinleyerek bu süreyi gecirebilirsiniz. diyorumki bir elin nesi var iki elin sesi var bu helvayi yapmaya karar verince bu sözü hatirlayin olurmu
 hadi kolay gelsin ;) bu arada tarifi bizlere veren tülay  hanima tesekkür ediyorum
malzeme
250 gr tereyag
600 gr un
250 gr pudra sekeri
1 pk vanilya

yapilisi
yagi bir teflon tencere yada tavaya koyup eritin .üzerine unun hepsini koyup kavurmaya baslayin .ocagin ayarini kisiktan biraz fazla ayarlayip tam bir saat karistirarak kavurun .
kavurma isi bitince ocaktan alip icersine pudra sekeri ve vanilya sekerini koyup iyice karistirin. ocaga tekrar koymuyoruz sakin.

 pudra sekeri tamamen görünmez oluncaya kadar karistirdiktan sonra



 bir yemek kasigi alip elimiz ile iyice üzerine  avcumuzun iciyle bastiriyoruz kasiktan alip servis tabagina diziyoruz .( dikkat edin sakin yanmayin cünki bu islemleri sicakken yapmaniz gerekiyor .

ben dondurma kasigini kullanarakta yaptim tek yapmaniz gereken sIkIca bastirmak helvayi .

amaaaa yerken hic zorlamiyor inanin helva ;)
afiyet seker olsun dualariniza talibim dostlar


4 Kommentare:

  1. Geçmiş olsun meleğim sevgiler selamlar sayfan çok güzel beğenerek okuyorum ALLAHA emanet ol

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık..nefiss görünüyor

    YanıtlaSil
  3. Ablam güzel yapar..herşeeyi Allah'ın izniyle..
    Günaydın ablacım .sarılıyorum öpüyorum seviyorum seni..

    YanıtlaSil
  4. Acem helvası adıyla benzer bir tarif denemiştim ve bayılmıştım..:)

    ellerinize sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle