Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuskonmaz corbasi

Es selamü aleyküm dostlar .
sizin oralari bilemem ama biz hala isinamadik ve sofralarimizdan corba eksik olmuyor .
temmuzun ortasinda kalin ceketler giyiyoruz :(  günesin altinda terleyenleri hic kiskanmiyorum .
sicak bir memleketin insani olarak sicagida kaldiramiyorum artik.   insan icinde bulundugu ortama uyum sagliyor bende alismisim
hamdü senalar olsun rabbime bizler icin verdigi hersey ayri bir güzel .
kuskonmaz corbasini beyenirsiniz umarim .aslinda cok tüketilen bir sebze degil belki fiati ,belkide cok taninmamis lezzetinden dolayi .ama cok besleyici bir sebze. ben sIkca tüketmeyi seviyorum ilerleyen tarihlerde baska tariflerini de ekleyecegim kuskomazin InsAllah .
corbamiz icin
500 gr beyaz kuskonmaz
2 iri patates
1 cay bardagi kadar pirinc
1.300 ml et suyu
yarim cay bardagi sivi yag +bir yemek kasigi tereyag
tuz karabiber süslemek icin dogranmis maydanaoz
terbiyesi icin
2 yumurtanin sarisi
1 limonun suyu
yapilisi
kuskonmazlarin  saplarini sert blümünden kirin .kabuklarini patates soyacagi ile soyun kücük dograyip bir kenarda bekletin .düdüklü tencereye yaglari koyun soyup yemeklik dogradiginiz patatesleri kuskonmazlari koyup 5 dakika kadar kavurun .icine tuz karabiber yikadiginiz pirinci koyup et suyunu ilave edin düdüklünün kapagini kapatip pisirin.
ben amc kullandigim icin süre veremiyorum ama normal düdüklü  tencerede 20 dakika yeterli olur sanirim
pisen corbanizin kapagini acip el blendirindan gecirin daha sonra corbanizi tel süzgecten süzün bu islemi
kuskonmazin sert liflerinden dolayi yapiyoruz bu islemi yapmassaniz olmaz
yumurta sarilarini ve limonun suyunu bir kapta cirpin.
corbanizi tekrar ocaga koyup bir iki tasim kaynatin sonra ocaktan cekip ,yumurtali terbiyeyi corbaniza ilave edin
karisitirip birakin corbanizi tekrar ocaga koymayin yumurtasi kesilmesin corbanizi kaselere bosaltip maydanoz ile süsleyin sicak servis yapin
afiyet olsun Dualariniza talibim

2 Kommentare:

  1. Çorba değil bomba ellerine sağlık ablacım. bende inan hiç yemedim kuşkonmaz. bu çorba konservesiylede olurmu acaba aynı tadı vermez gerçe ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. balim hic konserve ile denemedim ama ben tazesi ile tavsiye ederim yada dondurulmus olabilir belki denersen sonucunu bildir olurmu ;)

      Sil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle