Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Muzlu kuplar

Hayirli sabahlar dostlar gününüz aydin olsun . hafif ama ayni zamanda sIk bir tarif ile karsinizdayim beyenmeniz umuduyla tarife geciyorum
buradaki ölcü 4 kisilik
gerekli malzeme
200 ml süt
2 kahve kasigi nisasta
50 ml süt
4 yemek kasigi toz seker
3 yumurta sarisi
1 vanilya sekeri (arzu ederseniz aci badem aromasi 3-4 damla
150 ml cig krema
125 gr kedi dili büskivi
100 ml soguk kahve (kedi dillerini islatmak icin )
2 adet iri muz
süslemek icin kavrulmus badem
yapilisi
200 ml sütü tencereye koyup bir tasim kaynatin.
baska bir kasenin icinde nisastayi ,toz sekeri 50 ml sütü ve yumurta sarilarini karisitirin kaynattiginiz süte ekleyip koyulasincaya kadar ocakta karistirin koyulasinca ocaktan cekip sogumasi icin bekletin .(bu asamada sakin cok kaynatmayin)
kremayi vanilya sekeri ile cirpip bir kenarda bekletin
bardaklariniza önce kedi dillerinin bir iki tanesini soguk hazirladiginiz kahveye batirip koyun. üzerine pisirdiginiz kremadan koyup bir kac dilim muz koyun. onun üzerine ise  cirptiginiz kremadan  bu islemi malzemeleriniz bitinceye kadar devam edin.
bir büskivi, pisen krema, muz, cig krema..... seklinde devam etmeli en üzerine cig krema gelmelidir  kavrulmus badem ile süsleyip bir iki saat buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz .
afiyet olsun

1 Kommentare:

  1. Okuyanda beni mağarada yaşıyorum sanacak ama ben kedi dilide hiç denemedim:)) ama bu kupları denemem lazımmm muz cilek çikolataaa vazgeçilmezlerimden birde salatalar var tabi unutmayalım:)) buraya geldiğimde kendimden geçiyorum yemek cenneti:))

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle