Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tavuk filet

Es selamü aleyküm dostlarim ..

Allataki satirlar ramazan ayinda yazmis oldugum bir yazi !.

Beyzavi de nakledildigine göre Allah Teala Musa (Aleyhisselam) ile konusurken
 -Musa  as. Yarab  bana olan ikramin gibi baska kimseye ikramda bulundunmu ?
Allah Teala :
-evet son peygamber Muhammed,ümmetine(s.a.v ) Ramazan orucu ile ikram ederim .
seninle konusurken aramizda yetmis bin perde var.Halbuki onlar,ramazan orucunu tutup aclik ve susuzluktan benizleri sarardigi vakit ,bütün perdeleri kaldirir onlara senden daha yakin olur,Cemalimi gösteririm,onlarin agiz kokulari benim katimda misk kokusundan daha kiymetlidir,buyurdu.
Musa (a.s )
-banada  ramazan orucunu ikram eyle yarabbi ,dedi
Allah Teala:
-O Muhammed .sa.v .ümmetine mahsustur.dedi.
böyle güzel bir müjde sabrimiza sabir katmazmi? her günümüz ramazan olsun istemezmi ?
ne dersiniz ?.............Bu aylara bu günlere yine eristir yarabbi
ve iste yine dünyaliga dönerken  sizlerden hic birseyi olmayan ben icin dua etmenizi istiyorum dostlar cünki rabbimin merhameti ve sizin dualariniz haricinde hic birseyim yok......
herkezce bilinen ama her kadinin elinde farkli tadi cikan, bir tavuk yemeginin kücük püf noktalari ile tarifini vermek istiyorum size
malzeme
2 adet tüm tavuk gögsü (Resimdeki miktar cikiyor )
2 yumurta
yarim cay bardagi süt
1 su bardagi un
2 bardak galeta unu
kizartmak icin sivi yag
tuz karabiber
yapilisi
tavuk gögüslerini yikayip kurlayin. daha sonra fileto seklinde parcalayin parcalar cok kalin cok ince olmamalidir . bol  tuzlayip bir kenarda bekletin.
tezgaha  üc ayri kap koyup , bir tanesine un ,bir tanesine galeta unu.bir tanesine ise yumurtalari kirip icine sütü ekleyin her üc malzemeye tuz ve karabiber ekleyin
bir tavaya( kalin tabanli ) olursa daha iyi olur sivi yag koyup isitin .tavuk parcalarini önce una daha sonra yumurtali karisima en son galetaya bulayip kizartin sicak olarak servise sunun
bu yemegin püf noktalarina gelince tavuklarinizi kizartma aninda tavaya koymadan önce unlayip kizartin bu hamur olmus tabakayi önler
yumurtaya süt eklemeniz agir yumurta kokusunu engeller kisa zamanda yaginizin kararmasini köpürmesini engeller
galeta ununu mümkünse daha önceden kizarttiginiz robottan gecirdiginiz bayat ekmeklerinizle yaparsaniz lezzeti cok farkli olur
tüm tavuklarin kizartma islemi bitince tekrar kizartma yagina koyup bir iki dakika tutun daha citir olmasini saglarsiniz son öneri ise tavugu unlayinca tüm unu silkeleyin,yapisan yeterli olacaktir  .
bu islemleri takip ederek kizarttiginiz tavuklarinizin farkini siz ve yiyenler fark edecektir
yanina limonu unutmayin dostlar
bu nimetleri veren Allahima sonsuz sükürler olsun

1 Kommentare:

  1. Cok sık yaptıgım bir lezzet..lavaşa sarip yiyoruz..ellerinize saglık...

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle