Esselamü aleyküm dostlarim .
bu corba afyon yöresine ait bir corba bizde sevilerek tüketilir umarim sizlerde beyenirsiniz
gerekli malzeme
250 gr kiyma orta yagli
1 su bardagi ince bulgur
1 yumurta
1 kuru sogan
tuz, karabiber, kirmizi biber
maydanoz
yarim cay bardagi sivi yag + 1 kahve kasigi tereyag
2 yemek kasigi salca
1,250 gr su
yapilisi
kiymayi bulguru yikamadan ! yumurtayi rendelenmis sogani tuz karabiber ve kirmizi biberi bir kaba koyup iyice özlesinceye kadar yogurun malzeme iyiye bir birine girip özlesmeli .
daha sonra misket büyüklügünde köfteler hazirlayin .bir kenarda bekletin .
tencereye yagi koyup icine salcayi koyup kavrun .suyu ekleyip kaynayinca köfteleri ekleyin .20-25 dakika pisirin ocagin altini kapatinca dogranmis maydanozu ekleyip servise sunun ..
Afiyet olsun ...
dualariniza talibim
Melegim bu corbani yaptim ve ozellikle esim cok cok begendi ellerine saglik gulum..bundan sonraki yaptiklarim bulgur'lu olacak her zaman :) Allah razi olsun canim paylasimlarin icin..
YanıtlaSilBenim de yaptıktan sonra vazgeçemediğim bir çorba oldu.Melek kardeşim eline sağlık..muhabbetle..
YanıtlaSilsediriiiiim hosgeldin canisi
YanıtlaSilseni burada görünce öyle sevindimki .
Allahim sevindirsin seni
seninde ellerine saglik gülüm
muhabbetle can
afyonluyum 😊 bizim burada sulu köttü yemeği derler 😊😊😊😀 yani corba degilde yemek olarak yapariz hatta suanda yapiyorum 😊😊 turk mutfagi gibisi yok 😊😊😊
YanıtlaSil