evet dostlarim
sizlere bu gün bir tarifim var .bu tarifi bir kac pastanin karisimi :))
biraz ugrastiran ama degen bir lezzet
üst hamur icin
asagida verdigim rulo hamurun malzemesi bir tanesinin malzemesidir
siz iki kere hazirlayip 2 rulo pasta hazirlayip pisireceksiniz
4 yumurta
4 yemek kasigi sicak su
50 gr nisasta
75 gr un
75 gr seker
1 pk vanilya sekeri
bir bicak ucu kabartma tozu
rulolarin icine sürmek icin yaklasik 400 gr elekten gecirilmis frambuaz receli yarisini bir ruloya kalan diger yarisini öbür ruloya süreceksiniz
dolgu malzemesi icin gereken malzeme
300 gr süzme yogurt
200 gr labne peyniri
120 gr pudra sekeri
1 limon suyu
600 gr krema
30 gr agar agar
agar agar icin 2 yemek kasigi toz seker +1 su bardagi su
500 gr dondurulmus frambuaz (önceden buzlarinin cözdürülmesi icin bir süzgecte bekletin suyu süzülsün )
en üst katmana sürmek icin 100 gr elekten gecirilmis ve bir kac dakika kaynatilmis kayisi receli (sürmeden evvel kaynatmaniz gerekiyor )
yapilisi
hamurun hazirlanisi icin mikser kabinizin icine yumurtalari kirin icine sicak suyu ekleyip en yüksek devirde 1 dakika cirpin
sekeri vanilyayi serpistirerek cirpmaya devam edin sekeri yavas yavas ekledikden
sonra 2 dakika daha cirpin
mikserinizi kapatin unu, nisastayi, kabartma tozunu ayri bir kapta karistirp, yumurtali karisima ekleyin cirpma teli ile alt üst ederek karistirin
yagli kagit serilmis firin tepsisine dökün düzeltin ayni isidaki firinda 12 dakika pisirin
tezgahiniza temiz mutfak havlusu serin . bir avuc seker serpistirin firindan cikan hamurunuzu ters bu havlu üzerine koyup alttaki kagidi cikarin .
üzerine receli sürün ve siki bir role yapin hazirladiginiz ayni malzeme ile bir hamur daha hazirlayi ayni sekilde receli sürüp iki adet role pastanizi bir kenarda bekletin
dolgu malzemesi icin önce agar agari seker ve su ile ocakda bir kac tasim karistirmak sureti ile kaynatin ilimaya birakin.
kremayi ayri bir kapta sertlesinceye cirpin sogukda bekletin baska bir kac icersinde yogurdu ,peyniri,pudra sekerini iyice cirpin, tüm malzemelerin hazir beklemesi gerekli islemleri sirasi ile devam edecegimiz icin
herse hazirsa bir derin salata kasesine strecfilm ile kaplayin salata kasesi büyük yani en az 3 litrelik olmasi gerek .
rulo hamurlarinizi cok ince ama ayni zamanda kalin olmayan dilimler halinde kesin kasenin dibinden baslayarak tüm salata kasesini kaplayin .kalan dilimleri bekletin dolgu malzemesini doldurunca en üstüne kapak yani tabani olusturmak icin kullanacagiz .
dolgu malzemesinin islemleri seri bir halde yapmak zorundayiz cirptiginz yogurtlu karisima, agar agari ekleyin icine hemen cirptiginiz kremayi koyup karistirin. icine süzülen frambuazlari ilave edip hemen rulo hamur ile kapladiginiz kaseye bosaltin düzleyin kalan rulo dilimleri ile üzerini kapatin .
en üstüne elinizle bastirin strecflim ile kapatin .en az buzdolabinda 4 saat bekletin
donan pastanizi pasta kabiniza ters cevirin strec folyoyu cikarin en üzerine kaynattginiz kayisi recelini firca yardimi ile sürün dileginiz gibi süsleyerek dilimleyip servis yapin
ben kenarlarina krema ile süsleyip badem yapraklari kullandim .
ne kadar zor görünsede bir kez yaptikdan sonra size cok kolay gelecek bu pastayi yaparken asamalari resimleyemedim ama insAllah ikinci kez yaptigimda resimli olarak buraya ekleyecegim
afiyet olsun
Bayılırım şarlota... Ellerine sağlık ablacım.
YanıtlaSilbende balim ;) günün aydin olsun
SilOooo neler yapmışsın ben uğrayamayalı.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBu da nesii ablacım, harika görünüyoor! ellerine sağlık...
YanıtlaSilcesaretim gelse de ben de denesem şöyle güzel şeyler :)
hos geldin naliyam
YanıtlaSilyok gülüm önceki yaptiklarim ,bildigin seyler ;)
eflatunum
YanıtlaSilcok kolay sen yapmak iste burda bekler asama asama anlatirim sana
SLM MELEK ABLA VALLA FOTOLARLA AŞAMALI YAINLARMISIN BİRTEK FOTODAN NASIL YAPILDIĞINI ANLAMAK ZOR
YanıtlaSil