sizlere bu gün verecegim tarif kulaktan dolma derlerya öyle :)) hatice arkadasimla telefonda .
konusurken türkiyeden dönerken bir dergide görmüs oldugu tarifi benimle paylasti
ben aklimda kaldigi kadar yaptim kendimce yani ;)
sayet onun okumus oldugu tarif baskaysa ilerleyen tarihlerde insAllah onuda paylasirim....
malzeme
500 gr taze fasulye
1 havuc
1 patates
2 yumurta
1 kuru sogan
2 dis sarimsak
yarim bag maydanoz
bir kahve kasigi nane + varsa cibrisa ( bohnenkraut )
tuz karabiber
3-4 kasik un
yapilisi
fasulyeleri kilciklarini temizleyip irice dograyin
bir tencereye 1 cay bardagindan biraz fazla su koyup kaynatin icine faulyeleri atip kapagini kapatin yaklasik 7-8 dakika haslayin hemen ocaktan alip soyuk suyu tutun süzülmesi icin bir kenarda bekletin .
diger tarafta mutfak robotunuza sogani sarimsagi havucu patatesi süzülen fasulyeyi ekleyip bir iki kez calistirin cok ince olmayan cokda kalin olmayan bir sekilde dogranmis olsun .
karistirma kabina alip icine yumurtalari kirin unu da ekleyip tuz ve karabiberi koyduktan onra karistirin.
teflon tavaniza sivi yag koyup isitin
isinan yaga birer corba kasigi dolusu mücverden koyun ilk önce bir tarafi kizarinca diger tarafini cevirin tüm malzemeyi bu sekilde kizartin
kizaran mücverlerinizi mutfak pecetesi serdiginiz tabaga koyun yaglarini cektirmesini saglayin
servisi ise yogurtla birlikte yapin
afiyet olsun ....
Merhaba..Çok değişik bir tarif olmuş,denenecekler listeme koydum..Ellerinize sağlık..
YanıtlaSil