Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hashasli pasta


es selamü aleyküm dostlarim .hashasli pasta cok farkli bir lezzettir
gerekli malzeme söyle insaAllah beyenirsiniz

200 gr oda isisinda tereyag
200 gr toz seker
6 yumurta
100 gr un
250 gr taze cekilmis mavi hashas
2 kahve kasigi dolusu kabartma tozu
1 pk vanilya sekeri
yarim portakalin kabugu rendelenmis
1 kutu konserve seftali kompostosu
üst malzemesi
2 yumurta beyazi
120 gr toz seker
125 gr hindistancevizi rendesi
yarim portakalin suyu
yapilisi
28 cm kelepceli kalibinizi tereyag ile hafif yaglayip firininizi 180 dereceye ayarlayip isitin .seftali kompostonuzu iyice süzüp kücük dograyin  bir kenarda bekletin
cirpma kabiniza tereyagini koyup eriyinceye kadar cirpin yavas yavas sekeri ve vanilya sekerini ilave edip cirpmaya devam edin .yumurtlari teker teker kirarak ekleyin ve  her yumurtayi yarim dakika cirpin .
unu, taze cekilmis hashasi, kabartma tozunu, portakal kabugu rendesini bir kapta karisitip yumurtali karisima ekleyip iyice karisitirin kalibiniza kek  hamurun yarisini bosaltin süzüp dogradiginiz seftalileri serpistirin .üzerine hamurun diger kismi bosaltip düzleyin isittiginiz firinda orta katta 30 dakika pisirin.
kekiniz piserken  temiz bir cirpma kabinda yumurta beyazlarini sertlesinceye kadar cirpin yavasca serpistirerek sekeri ekleyin cirpmaya devam edin daha sonra hindistan cevizi rendesini ve portakal suyunu ekleyin. kekinizi firindan cikarip üst malzemesini kekin üzerine sürün .tekrar ayni isida 30  dakika daha pisirin
pisen kekinizi sogumasi icin kelepcesini cikarin soguyunca dilimleyerek servis yapin
afiyet olsun

0 Kommentare:

Yorum Gönder

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle