Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

irmik helvasi


es selamü aleyküm dostlarim .
bu gün vermek istedigim tarif aslinda önceden eklemis oldugum bir tarifti ama gelin görün ki arsivimde bulamiyorum tarifi .resimleri karistirirken arasin da tarifin resmini bulunca cok sevindim ve eklemek istedim .
arkadaslarim cok beyeniyorlar bu tarifi  niye yok diye soruyorlar anlayacaginiz  eklemek sart oldu
artik nasil bir tembellik icersinde isem var olanlarla yetiniyorum dua buyrun
gerekli malzeme
250 gr tereyag
500 gr ince irmik
500 ml süt
450 gr toz seker ( cok tatli sevenler bu miktari 500 yapabilirler )
3-4 yemek kasigi dolusu camfistigi
yapilisi
tencereniz burada kalin tabanli olursa verim cok daha güzel olacaktir bilginize ;)
öncelikle sütü ve sekeri bir kapta karistirip eritin,bir kenarda bekletin .
Tencerenize tereyagini ve fistiklari koyup yagin erimesini saglayin yag eriyince irmigi icine bosaltip kavurmaya baslayin ocaginizin ayari en son mesela 9 ise siz 4 .ayarda kavurmaya devam edin taki irmiginiz  sütlü kahve rengini dönmüs  fistiklar kavrulmus hale gelmis olmali .
kavrulan irmiginize sütlü sekerli karisimi koyup karistirin ocagin altini tekrar yüksek ayara getirip bir kac kez hava kabarcigi cikincaya kadar ocakta kaynatip hemen  cekin.  tencerenin üzerine kagit havlu örtüp kapagini kapatin  yaklasik yarim saat dinlendirin .
sekil vermeden evvel güzelce karistirin dahasi yogurun :))
dondurma kasigini doldurup elinizle bastirin servis tabagina cikarin tüm malzemeyi ayni sekilde tamamlayin ve servise sunun
afiyet olsun


0 Kommentare:

Yorum Gönder

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle