Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kadayifli Tavuk sarma


selamün aleyküm dostlar
bugün sizlere birkac sene evvel oktay ustanin da katildigi yurtdisinda organize edilmis bir yarismada birincilik almis yemegimin tarifini vermek istiyorum :)
72 yarismacinin icinde iki dalda !birinci olmak gercekden gurur verici .jüri üyeleri stutgart eyaletinde sayili restorantlarin sahipleri idi
bu yemegi seneler önce ne zaman oldugunu hatirlamiyorum istanbulda ünlü restorantlarin tanitildigi bir yemek programinda görmüstüm aklimda kaldigi kadar uyarlamistim
tarif icin ben bir tavuk gögsü ile yapilan miktarini veriyorum bir tavuk gögsü dört kisilik servis oluyor iki dilim kesecekseniz sayet ..
malzeme
1 adet tavuk gögsü kesilmemis parcalanmamis
1 adet patlican
bir kirmizi dolmalik biber
1 adet yesil kabak
1 dis sarimsak
50 gr kasar
1 yumurta
iki yemek kasigi un
2 avuc dolusu taze kadayif
sos malzemesi
 bir adet domates  konserve dogranmis
1 kücük arpacik sogani
1 dis sarimsak (sos icin
yarim bag feslegen
tuz karabiber
4 yemek kasigi zeytinyagi sos icin
firca ile sebzelere sürmek icin yarim su bardagi zeytinyag
kizartmak icin ayrica sivi yag
tuz karabiber

yapilisi
öncelikle sebzeleri yikayin soymadan ince  dilimler halinde kesin tuzlayin firca yardimi ile yaglayin
teflon izgara  tavada sarimsag ive biraz feslegen yapraklar ilave edip sebzeleri izgara yapin
tüm sebzeler bitince bir kenarda bekletin


bir tencereye 4 yemek kasigi zeytinyagin koyun ve sarimsagi sogani ince olarak dograyip domates konservesini icine bosaltip ocaga koyun orta ateste kaynatin yaklasik 35 dakika koyulasip özlessin inecegine yakin feslegen yapraklarini dograyin ocakdan cekip ilimaya alin
diger tarafta tavugu iki naylon arasinda iyice döverek inceltin ebati büyüsün sinirlari zorlayin bu asmada tavugu sardiginiz zaman ebati kolunuzun yarisi kadar olmali eti incelsin

incelen tavuk etinin üzerine biraz tuz karabiber serpin önce unu serpin yumurtayi bir kapta catalla biraz cirpip firca yardimi ile unlu etin üzerine sürün en üste  didiklediginiz kadayiflari serpin
tezgahin üzerine bir strec folyo serin. kadayifli kismi alt gelecek sekilde etinizi folyonuzun üzerine ters cevirin neden folyonun üzerine diye sorarsaniz folyo tavugu sarmamiza yardimci olacak
etinizi bos tarafina hazirladiginiz sostan bir iki yemek kasigi sürün . unutmayin kadayifli kisim altta kalacak sosu icine sürecegiz

izgara yaptiginiz sebzeleri bir sira patlican bir sira kabak bir sira peynir olacak sekilde tavugun kenar ucuna dizin..  folyoyu kaldirarak rulo seklinde sarin

tekrar üzerini iyice bir kac kez folyo ile sarinki acilmasin
biraz bu sekilde bekletin yaklasik yarim saat buzdolabinda dursun .daha sonra dikkatlice sardiginiz folyodan cikarip tüm olarak isittiginiz sivi yagda her tarafi kizaracak sekilde cevirerek kizartin .yemegi yerken inanin bu zahmetlere degecek
yanina lezzeti ne lezzet katacak
patates püresi icin ise 4-5 adet orata boy patatesi soyup kücük küpler halinde kesin üzerine gececek kadar su tuz biraz muskatnus koyarak ocakda suyunu cekecek kadar pisirin sicakken ezip icine 200 gr krema ve 50 gr tereyag koyup iyice ocakda karistirin karabiber serpip  tavuk ile her ikisi sicak servis yapin
afiyeeeeeeet olsun

6 Kommentare:

  1. ne kadar lezzetli olacağı malzemelerinden de belli fırında nasıl olur hiç denediniz mi hani kızarınca ağır olur gibi geldi de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle tesekkür ederim .
      firinda ici arzu edilen sekilde pismiyor pisirmek icin süreyi uzattiginizda disi cok kuruyor .
      denerseniz yagli ve agir olmadigini fark edeceksiniz arkadasim
      sevgiler gönderiyorum

      Sil
  2. Ellerinize sağlık nefis bir yemek olmuş.İlk fırsatta misafirlerime deneyeceğim..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. sunum mükemmel..
    ellerine sağlık,eminin lezzetide mükemmeldir :)

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle