Degerli dostlarim
sizlere bu gün bir tv programda gördügüm tarifi paylasmak istiyorum tabi alkol cikardim kücük degisiklikler yaptim orjinalinden cikti diyebiliriz
görüntü muhtesem tadi hafif bir okadar saglikli tarif :)
malzeme
6 adet elma (kisi basi bir tane olarak hesaplayabilirsiniz
elmalarin icini dolgurmak icin ceviz, kuru üzüm, tarcin ve toz seker
üzerlerine koymak icin tereyag
elmalari kaplamak icin 6 adet kare milföy hamuru
1 yumurta sarisi milföylerin üzerine sürmek icin
yapilisi
malzemeleri miktar olarak veremiyorum elmalarin büyüklüklerine göre degisiyor o sebepten hepsini göz karari hesaplayarak yapabilirsiniz .
elmalari soyun. kabak oyacagi ile ortalarini cikarin elmalari bölmeden .oydugunuz elmalarin icine bir kapta ceviz seker tarcini karistirin oyuk yerlere doldurun her bir elmnin üzerine oydugunuz yerleri kapatacak sekilde yaklasik 1 kahve kasigi dolusu tereyag koyun .yagli kagit serdiginiz bir tepsiye elmalari koyun
milföy hamurlarini dilediginiz sekilde kesip elmalari kaplayin( bu asamada ben kafes aleti kullandim)
isitilmis 180 derece firinda milföyler iyice kizarincaya kadar pisirin
ilik halde servis yapin
servis önerisi: akici kivamda hazirlanmis vanilyali puding ile beraber servis yapin üzerine pudra sekeri serpmeyi unutmayin ..
afiyet olsun Dualariniza talibim........
ooo değişik ve süper bişey bu
YanıtlaSilellerine sağlık canım
mutlaka dene arkadasim vazgecemeyeceksiniz ;) sevgiler kucak dolusu
Silnasıl bir görüntü ablacım bu ellerine sağlık . insan kıyamaz bir lokma almaya...
YanıtlaSililik ilik öyle güzel gidiyorki sosu ile :)
Silen kötü ben dermisim .
tesekkür ederim balim
enfes şeyler var ya blogta süper:)
YanıtlaSilSüper görünüyor..Hem şık hemde lezzetli olmuş..mutlaka deneyeceğim..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilNe kadar şık maşallah :)
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSil