Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katli börek


selamün aleyküm dostlarim
sizlere bu gün verecegim tarif bana ait .esimi alisverise gönderince iki torba ispanakla gelmesi beni arayislara itti, ne yapabilirim ayni zamanda bloguma eklemem gereken bir yeni tarif düsüncesi ile bu börek cikti ortaya.tabi ispanagin hepsini kullanmam yine mümkün olmadi :)
gerekli malzeme
hamuru icin
4 su bardagi un (ben kupa bardaklardan kullandim )
2 yumurta
1 su bardagi ayni bardakla su süt karisimi (yari yariya)
1 pk kabartma tozu
tuz
ic malzemesi
500 gr ispanak
125 gr beyaz peynir
1 adet kurusogan
tuz karabiber kavurmak icin 3-4- yemek kasigi siviyag
hamura ve yaglama isleminde kullanmak icin eritilmis 125 gr tereyag
üzerlerine sürmek icin 1 yumurta sarisi susam ve cörek otu
yapilisi
öncelikle ispanaklari yikayip iyice süzdürün irice dograyip bir tavaya sivi yagi soganlari dogradiginiz ispanaklari koyup tuzunu karabiberini ekleyip kavurun (sulu kalmasin )ocakdan cekip soguyunca icine ufaladiginiz beyaz peyniri ekleyin bir kenarda bekletin ..
hamur icin gerekli malzemeleri bir kaba koyup yogurun 12 bezeye ayirip 20 dakika dinlendirin .
hamuru yaglamakda kullanacagimiz tereyagini eritin ilimaya birakin .
tüm hazirliklar bitince firin tepsinizi   yaglayin (erittiginiz yagdan )
biraz un yardimi ile her bir bezeyi yemek tabagi büyüklügünde acinactiginiz hamurunuzun  üzerine tereyag sürün diger bir bezeyi de acip actiginiz hamurun üzerine koyup tekrar yaglayin  alti tane olunca bu gurubu tamamlayin  en üstüne yag sürmeyin .
diger alti bezeyede ayni islemi uygulayip 10 dakika bekletin .(
iki adet altili hamurumuz oldu )
altili hamurunuzu tezgaha alip un kullanmadan acabildiginiz kadar acin .(hazir yufka ebatina geliyor ) okadar olmak zorundada degil dert etmeyin ;)
actiginiz hamurunuzu 12parcaya bölün resimde görüldügü üzere.
kenarina ispanakli harctan koyup sigara böregi seklinde sarin .hamuru kendinize cektikce uzayan bir hamur ne kadar sararsaniz kat kat oluyor .
ikinci hamuruda ayni sekilde acin kesip sarin
yagladiginiz tepsiye koyun üzerine yumurta sarisini biraz eritilmis tereyagindan koyup karistirin  böreklerinizin üstlerine sürün susam cörek otu serpistirip
isitilmis 200 derece firinda yaklasik 40 dakika pisirin pisen böreklerinizi firindan alinca üzerine islak bir bez örterek dinlendirip iliyinca ayran ile servis edin

bu hamura dilediginiz ic harcini kullanabilirsiniz (Kiymali ,patatesli ,mercimekli ,yada peynirli)
afiyet olsun

3 Kommentare:

  1. Aleyküm selam canım ellerine sağlık
    üşenmemişsin yapım aşamasındada resimleri çekmişsin ...
    evdekilere afiyet olsun:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Sıcacık yemek vardı şimdi..
    Can çektiriyor.
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Aleykümselam :))
    ellerine sağlık..çok leziz görünüyor :))

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle