Midye pohaca
aslinda hic hali olmayan ben, haticemin israrlari sonucunda artik yazayim dedim.
belki yarin yapabilirim lütfen abla degince uykuyu bile askiya aldim :D
midye pohaca faceebokda rast geldigim bir tarif, ama kime aittir tarif bilmiyorum o sebepten helallik dileyerek paylasiyorum sizlerle
bastan belirteyim biraz ugrastiran bir hamur isi
malzeme söyle
2 yumurta
1cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi süt
yarim pk yas maya
aldiginca un yaklasik 4 bardak aliyor
1 kahve kasigi tuz +seker
ic malzemesi ise arzunuza kalmis ister kiymali ,ister peynirli ne dilerseniz artik
ve hamurun katlarina sürmek icin 150 gr tereyag eritilmis
yapilisi
tüm hamur malzemesini bir kaba koyup, kulak memesi yumsakliginda bir hamur hazirlayin .hamurun mayanalamasi icin beklemiyoruz bu pohacada
hemen isleme geciyoruz
hamuru bes esit parcaya bölün .her bir bezeyi acabildiginiz kadar acin en az hazir yufka ebatinda olmali
actiginiz bezenin üzerine erittiginiz tereyagindan sürün daha sonra diger bezeyi acin,yagladiginiz yufkanin üzerine koyup tekrar tereyag sürün.böylelikle üst üste bezeleri tamamlayin .
bezelerin islemi bitince bir kenarindan baslayip kivirarak rulo seklinde sarin bu hali ile buzlukta 15 dakika dinlendirin .
süre bitince buzluktan cikarip iki parmak kalinliginda kesin
kestiginiz taraf alta gelecek sekilde elinizle bastirarak acin.
icine arzu ettiginiz ici koyup kapatin. yagli kagit serilmis tepsiye dizip üzerlerine kalan tereyagini sürün isitilmis 200 derece firinda kizarincaya kadar pisirelim
afiyet olsun .
hatice geliyorum yemege haberin olaaaa ;)
aslinda hic hali olmayan ben, haticemin israrlari sonucunda artik yazayim dedim.
belki yarin yapabilirim lütfen abla degince uykuyu bile askiya aldim :D
midye pohaca faceebokda rast geldigim bir tarif, ama kime aittir tarif bilmiyorum o sebepten helallik dileyerek paylasiyorum sizlerle
bastan belirteyim biraz ugrastiran bir hamur isi
malzeme söyle
2 yumurta
1cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi süt
yarim pk yas maya
aldiginca un yaklasik 4 bardak aliyor
1 kahve kasigi tuz +seker
ic malzemesi ise arzunuza kalmis ister kiymali ,ister peynirli ne dilerseniz artik
ve hamurun katlarina sürmek icin 150 gr tereyag eritilmis
yapilisi
tüm hamur malzemesini bir kaba koyup, kulak memesi yumsakliginda bir hamur hazirlayin .hamurun mayanalamasi icin beklemiyoruz bu pohacada
hemen isleme geciyoruz
hamuru bes esit parcaya bölün .her bir bezeyi acabildiginiz kadar acin en az hazir yufka ebatinda olmali
actiginiz bezenin üzerine erittiginiz tereyagindan sürün daha sonra diger bezeyi acin,yagladiginiz yufkanin üzerine koyup tekrar tereyag sürün.böylelikle üst üste bezeleri tamamlayin .
bezelerin islemi bitince bir kenarindan baslayip kivirarak rulo seklinde sarin bu hali ile buzlukta 15 dakika dinlendirin .
süre bitince buzluktan cikarip iki parmak kalinliginda kesin
kestiginiz taraf alta gelecek sekilde elinizle bastirarak acin.
icine arzu ettiginiz ici koyup kapatin. yagli kagit serilmis tepsiye dizip üzerlerine kalan tereyagini sürün isitilmis 200 derece firinda kizarincaya kadar pisirelim
afiyet olsun .
hatice geliyorum yemege haberin olaaaa ;)
cook tesekkürrr ederriiimmm
YanıtlaSil:) BENIM ICIN UYKUNDAN OLDUN o yuzden butun islerimi birakip yapmam gerekiyorr ... :D ;D
Cok guzel gorunuyor,ellerinize saglik olsun...
YanıtlaSilEllerıne sağlık..
YanıtlaSilBereketı bol olsun..
Sevgiler.