Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

peynirli kremali pasta


Dostlarim sizlere verecegim tarif hafif bir okadar güzel bir lezzet.
 alman klasigi diyebiliriz buradaki ismi käse sahne Torte
aslinda quark ve jelatinle yapilan bu pastayi yine kendimce uyarlamalar yaparak degistirdim .özellikle türkiyeden giris yapan arkadaslarim icin bu lezzetten mahrum kalmasinlar diyerek bir degisiklik yapip hazirladim .almanya yada quarki bulabilecekler quarkla yapsinlar quark bulamayanlar verdigim karisim ile denesinler insAllah beyenirsiniz .
pasasofram sende bekliyorsun biliyorum buyur canim ;
malzeme
Kek icin
4 yumurta
125 gr toz seker
75 gr un
75 gr nisasta
1 kahve kasigi kabartma tozu
ara kremasi icin malzeme
250 ml süt
4 yumurtanin sarisi
200 gr toz seker
1 limonun suyu ve kabugu
300 gr yogurt +200 gr labne peyniri ( quark bulanlar bu ikisini cikarip 500 gr mager quark kullanacaklar
600 gr krema (schlagsahne )
20 gr agar agar
2 yemek kasigi tozseker
200 ml su
üzeri icin pudra sekeri
yapilsi
firininizi 200 dereceye ayarlayip önceden isitin .
28 cm kelepceli kalibinizi yagli kagit ile tabanini kaplayin hazirda bekletin
cirpma kabiniza yumurtayi ve sekeri koyup en yüksek ayarda köpürüp seker eriyinceye kadar cirpin .
ayri bir kapta unu, nisastayi ,ve kabartma tozunu karistirip cirptiginiz yumurtalara ekleyip.karistirin kek hamurunu hazirladiginiz kaliba bosaltip düzleyin isittiginiz firinda 30-35 dakika pisirin
pisen kekinizin kelepcesini cikarin sogumaya birakin .
Bir tencerenin icine yumurta sarilarini, sekeri, limon kabugunu sütü karistirip ocakta bir iki tasim kaynatip ocaktan cekin kenarda bekletin .
ayri bir tencereye ise agar agari 2 yemek kasigi sekeri suyu koyup iyice erimesini saglayin ocaga koyup karistirmak sureti ile 2 -3 dakika kaynatin .biraz iliyinca hazirladiginiz sütlü yumurta karisimina agar agari katip karistirin biraz sogumasi icin beklesin ama dikkat edin donmasin
siz diger tarifta kremayi cirpin bekletin ayri bir kapta tekrar  yogurt peynir  limon suyu ile cirpin .onuda bekletin
simdi islemleri siralamaya baslayabiliriz
soguyan kekinizi ortadan ikiye kesin kestiginiz kekin bir parcasini tekrar kelepceli kaliba koyup kekinizin kelepcesini tekrar takin cirptiginiz yogurt peynir karisimina hazirladiginiz kremayi ve alt üst etmek kaydiyla karistirin ve hemen ardindan bu karisima  pisirdiginiz hafif soguyan kremayi katip hemen karistirin kekekinizin üzerine bosaltip düzleyin .diger kalan kekinizi 16 dilime kesin tek tek pastanizin üzerine yerlestirin( bu islemi yapmak zorundasiniz  pasta donduktan sonra pastayi dilimlemeniz  zor olacaktir
en az 3 saat buzdolabinda dinlendirip servis yaparken üzerine pudra sekeri serpin  dilimleyerek servis yapin
Afiyet olsun

3 Kommentare:

  1. ablacim ellerine saglik cok leziz gorunuyor insllh en kisa zamanda deneyecegim:))

    abalcim cifte vatandaslik icin sende oy verebilirmisin? almanyada yasayan bizlerinde hakki bu! diger yabancilar bu hakka sahip biz neden olmayalim? ne kadar cok oy o kadar iyi:) ve cevrenede soylersen cok guzel olur:) duyan duymayanlara duyursun misali...
    https://www.dialog-ueber-deutschland.de/DE/20-Vorschlaege/10-Wie-Leben/Einzelansicht/vorschlaege_einzelansicht_node.html?cms_idIdea=16546
    yada
    www.haydioylayalim.com
    adresinden oylanabilir;) oylayanlarda allah razi olsun... rabbime emanetsin...
    hatice

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle