Bu seferki tarifim seneler öncesine ait.
defterlerimi karistiriken denk geldim. aslinda isabette olmadi degil hani.
kizimin son günlerdeki yemege olan isteksizligi birsey yapmaliyim degisik derken karsima cikti.
müsemasiz 10-15 senelik bir tarif belki dahada fazla.
hazir satilan soslu baliklara alternatif olur düsüncesi ile sizlerle paylasmaya karar verdim.
malzeme.
6 adet iri cins balik fileti.
30 gr un
2,5 yemek kasigi margarin
1 su bardagi su
4 yumurta
120 gr dogranmis zeytin
3 yemek kasigi hardal
130 gr rendelenmis kasar
tuz karabiber
yapilisi
yumurtalarin sarilarini ve beyazlarini ayirin .
beyazlarini kar gibi oluncaya kadar cirpin bir kenarda bekletin .
tencereye yagi koyup, unu ekleyip sararincaya kadar kavurup suyu ekleyin .bir iki tasim kaynatin sogumaya birakin .soguyan sosunuzun icine hardali ,yumurta sarilarini,dogradiginiz zeytinleri,tuzunu karabiberi ve kasari koyup karistirin cirptiginiz yumurta beyazlarini ilave edin. yanlizbu asamada yumurta beyazlarinin fazla sinmemesine özen göstererek karistirin .firin tepsinizi hafif margarin ile yaglayip baliklari biraz tuzlayip karabiber serpistirin .tepsiye dizin hazirladiginiz sosu baliklarin üzerine paylastirin .
istilmis 200 derece firinda,20-25 dakika pisirin .sicak servis yapin
afiyet olsun dualariniza talibim
resim cok acele cekildi yine :( affiniza siginiyorum
Balık sever benım için değişik bir tarıf..
YanıtlaSilEllerıne sağlık bereketı bol olsun..
Sevgiler.