Degisik bir tatla geldim bu kez
gündelik kosturmacalar icinde aralarar serpistirdigim mutluluklarim bu lezzetler buyrun
malzeme
2 büyük patlican
4 yemek kasigi tahin
4 yemek kasigi limon suyu
2 dis ezilmis sarimsak
bir tutam maydanoz
2 yemek kasigi saf zeytinyagi
tuz karabiber.
yapilisi
patlicanlari közleyip soyun süzgece alip suyunu salmasi icin bekletin .sarimsaklari soyup ezin daha sonra patlicanlari mutfak robotunuza koyup,icine tahini, sarimsagi, limon suyunu,tuzu karabiberi koyup cekin .
saklama kabiniza bosaltip icine maydonozu cok ince dograyip ilave edin .agzini kapatip buzdolabinizda bir saat dinlendirin servis yapmadan oda sicakliginda biraz bekletip servis yapin .
bu aparatif ,her türlü et cesitlerinde ,balik veya tavukla servis edilebilir. ayni zamanda ekmege sürüp kanepelerinizde,de kullanabilirsiniz.
afiyet olsun Dualariniza talibim
Halam çok yapar Antakya yöresine ait bir tarif..
YanıtlaSilEllerıne sağlık bereketı bol olsun..
Sevgiler.