Acma yiyenlerin acaba kac tane yedim dedigi ama farki yanlizca terazide gördükleri bir lezzet :) inanin duramiyorsunuz bu lezzette .
malzeme
1 kg un yaklasik kati bir hamur olmayacak
250 ml süt
250 ml siviyag
150 ml ilik su
1 cay bardagi toz seker
3 yumurta (beyazlar icine sarilar üzerine )
1 kahve kasigi mahlep
1 kahve kasigi toz kisnis
1 yas maya 42 gr
1,bucuk kahve kasigi tuz .
icine sürmek icin margarin .
üzerlerine serpmek icin susam
ilik su icinde erittiginiz maya ile tüm malzemeyi karistirarak yogurun
mayalanincaya kadar ilik bir yerde bekletin.
mayalanan hamurdan avcunuzun icini dolduracak kadar koparin.merdane ile yemek tabagi büyüklügün de acin icine oda isisindaki margarinden üzerine sürün (elinizi cimri alistirmayin burada ;)
margarin sürdügünüz bezeyi role seklinde yuvarladikdan sonra kivirip yuvarlak sekil verin yagli kagit serilmis tepsiye koyun. yanliz fazla yakin koymayin kabarinca birbirlerine yapisiyorlar .
üzerilerine yumurta sarilarina bir yemek kasigi pekmez ilave edin ve hamurlara sürün susam serpin ve yarim saat daha tepside bekletip 180 derece isitilmis firinda kizarincaya kadar pisirin .
bu blog sayesinde hic bir sirrim kalmayacak mutfagimdan :D
enfes görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilayy bunuda deniycem:) bayılırım açmaya:D
YanıtlaSil