Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Armutlu rus pastasi


selamün aleyküm
size armutlu rus pastasinin tarifini vermek istiyorum .
bu gün biraz rahatlamaya ihtiyacim olacagini düsündüm ve kendimi mutfaga attim :)
tarifin orjinalinden tabiki degistirerek  farkli uygulamalar yaptim
yapmasam olmaz her zamanki gibi ;)
gerekli malzeme
360 gr un
1 pk kabartma tozu
40 gr kakao (sekersiz )
200 gr toz seker
2 yumurta
200 gr tereyag yada margarin

dolgu malzemesi
100 gr margarin yada tereyag (oda isisinda )
200 gr toz seker
1 pk vanilya sekeri
3 yumurta
600 gr labne peyniri
1 pk vanilyali puding
2 adet olgun armut
yapilisi
hamur malzemelerini hepsini bir kaba koyup varsa mikserinizin hamur ucunu takip iyice karistirin daha sonra elinizle toparlayip hamur yapin 15 dakika  dinlendirin
dolgu malzemesi icin yagi, sekeri seker eriyinceye kadar cirpin. diger malzemeleri ekleyip iyice karistirin pürüssüz bir kivama gelinceye kadar bu islemi sürdürün
hamurunuzun ücte ikisini hafif yagladiginiz  kelepceli kalibinizin tabanina ve kenarlarini yüksek olacak sekilde kaplayin
dolgu malzemesinden biraz koyup soyup dogradiginiz armutlari serpistirin. kalan dolgu malzemesini armutlarin üzerine bosaltin düzleyin kalan hamurunuzdan istediginiz sekilllerde kesip en üste koyun
 180 derece alt üst ayarda isittiginiz  firina koyup 60 dakika pisirin
pisen pastanizi biraz kalibinda dinlendirdikden sonra kelepcesini cikarip agzi kapali bir kapta muhafaza edin
afiyet olsun

2 yorum:

  1. Çok şık bir lezzet olmuş,ellerine saglık.Görüntüye bayıldım.

    YanıtlaSil
  2. Çok şık ,çok şekil olmuş,armudun iyisini ben yemek istiyorumm:)))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle