Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bezelye & mantar soslu makarna


malzeme
1 kücük  kutu konserve mantar  (süzülmüs yaklasik 250 gr oluyor kücük kutular )
1 kücük kutu bezelye
1kücük kutu konserve  dogranmis domates
1 adet sogan
3 dis sarimsak
1 yemek kasigi biber salcasi
1kahve kasigi kirmizi tozbiber
tuz karabiber bir tutam kekik ve kuru feslegen
2 adet defne yapragi
1 cay bardagi zeytinyag
1 paket cubuk makarna
üzerine gezdirmek icin bir miktar hakiki zeytinyag
servis önerisi icin parmesan peyniri

yapilisi :
yikayip süzdügünüz mantarlar tümse kücültün
sogani, sarimsagi yemeklik dograyip mantarla beraber siviyagda  bir müddet kavurun salcasini toz biberini ve bezelyesini ve defne yapragini .kekik ve fesleginide ekleyin en son konserve domatesi katip 1bucuk su  bardagi sicak suyu ilave edin tuzunu karabiberini ayarladikdan sonra tencerenin kapagini kapatin 1 saat kisik ateste pismeye birakin diyeceksiniz her sey konserve neden bu kadar uzun süre pisiyor lezzeti burada gizli.ne kadar cok piserse o derece lezzetlidir

cubuk makarnayi 12 dakika haslayin suyunu süzüp soguk suya tutmadan bu pisirdiginiz sosun yagindan  2-3-kasik alip üzerine gezdirip karistirin .
tabaga bir miktar makarna koyun üzerine hazirladiginiz sosdan bir büyük yemek kasigi koyup bir yemek kasigida hakiki zeytinyag gezdirin varsa arzu ederseniz parmesan peyniri ile servis edin .
yanin bol yesil salata önerimdir

0 yorum:

Yorum Gönder

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle