Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ispanak cantalari


biraz ugrasacaksiniz ama cok lezzetli

hamur icin malzeme
1 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi ilik su
1 yumurta
2 yemek kasigi yogurt
1 yemek kasigi toz seker
1 pk yas maya 42 gr
aldigi kadar un
tuz
hamur aralarina sürmek icin 150 gr tereyag

ic malzeme
500 gr temizlenmis dogranmis ispanak
1 yemeklik sogan
200 gr beyaz peynir
2 yemek kasigi sivi yag
tuz karabiber kirmizi biber
cörek otu susam süslemek icin
1 yumurtanin sarisi üzeri icin

yapilisi
 öncelikle yagda ince dogradiginiz  sogani sonra ispanagi bir miktar kavurun tuzunu karabiberini kirmizi biberi ekleyip sogutun .
soguyunca peyniri ufalayip bir kenarda bekletin

hamuru hazirlamak icin bir kaba tüm hamur malzemesini koyup yumsak bir hamur hazirlayin
mayalanincaya kadar bekletin
mayalanan hamuru 12 parcaya ayirin
her bir bezeyi pasta tabagi büyüklügünde acip aralarina erittiginiz tereyagini sürerek dörtlü gruplar hazirlayin en üsttekine sürülmeyecek  bir 20 dakika bekletip dörtlü hazirladiginiz hamuru yuvarlak acin sekize bölerek kesin sigara böregi hazirlar gibi keseceksiniz
 kenar kisimlarina ispanakli harctan koyup resimde görüldügü üzere cantaciklar hazirlayin
üzerine yumurta sarisi sürüp susam yada cörek otu serpistirin
200 derece isitilmis firinda kizarincaya kadar pisirin

1 yorum:

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle