Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ispanakli tart



selamün aleyküm dostlar .
malzeme
hamuru icin
75 gr soguk küplere kesilmis tereyag
125 gr un
tuz
 biraz muskat rendesi
gerektigi miktarda soguk su
dolgu malzemesi
250 gr (temizlenmis olarak) ispanak yapraklari
2 yemek kasigi tereyag
tuz karabiber
3 yumurta sarisi
125 gr beyaz peynir (ufalanmis )
150 gr süzme yogurt
üzerlerine serpmek icin cam fistigi ( ben kizimdan dolayi ceviz kullandim )
yapilisi
önce kalibi yaglayin ben kücük tek kisilik kaliplarimi kullandim sayet tek kisilik kaliplardan yoksa siz tek tart kalibi kullanabilirsiniz 28 cm olmali
 tüm hamur malzemesini bir kaba koyup unun aldigi kadar su ekleyip kesme spatulasi ile iyice karistirin hamuru bu asamada elinizle yogurursaniz sonuc hüsran olacakdir. kendinizi yormak istemiyorsaniz malzemeyi mutfak robotuna koyup bir kac kez calistirin daha sonra elinizle toplayin
yumsak bir hamur olmasi gerekiyor yagladiginiz kaliblarin ebatinda  biraz un yardimi ile acin kenarlarini yükseltin

30 dakika buzdolabinda bekletin .
bu arada
ispanaklari yikayip kurutun .tereyagini bir tavaya koyup dogradiginiz ispanaklari ekleyin suyunu cektirin
tavayi ocakdan cekip, icine tuzu karabiberi peyniri yogurdu ve yumurta sarilarini ekleyip karistirin bir kenarda bekletin.
kalilari  buzdolabindan alip 200 derece istilmis firinda kör pisirme denilen yöntemle 10 dakika pisirin

kör islem söyle
(kaliptaki hamurun üzerine yagli kagit koyup üzerine bolca kuru bakliyat koyup düzleyin bu hamurun kabarmasini önlüyor )
pisen hamurunuzu firindan alip üzerinden bakliyati alin
hazirladiginiz ic malzemesini hamura paylastirin düzleyin üzerlerine cam fistiklarini paylastirin tekrar firina koyup yaklasik 20 dakika pisirin
ilik olarak servise sunun
afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle