Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kabakli Patates gratin


malzeme
5 adet orta boy fazla büyük olmayan patates  (haslanmis sogumus )
3 adet orta boy yesil kabak
250 ml krema taze 
yarim su bardagi süt
tuz karabiber
2 dis ezilmis sarimsak
1 su bardagi rendelenmis kasar
biraz muskat
kalibi yaglamak icin  bir  kahve kasigi dolusu tereyag
mercan kösk (majoran ) bir kahve kasigi kuru yada taze  olmassa olmazi diyebilirim

haslanmis patatesleri kalin olmayacak sekilde dilimleyin.
 kabaklari yikayip kurlayin ama soymayin onlarida dilimleyin yagladiginiz kaliba bir patates bir kabak seklinde dizin kenardan baslayip ortada bitirin .


kremanin icine ezilmis sarimsaklari tuzu karabiberi sütü muskat rendesini mercanköskü
koyup karistirin.

 patates ve kabaklarin üzerine gezdirin en üste kasari serpin


 isitilmis 200 derece alt üst firinda 35-40 dakika kizarincaya kadar pisirin .sicak olarak servis yapin .


gratininizin üzerine, iki yemek kasigi soyulmus  kabak cekirdegi eklemenizi tavsiye ederim.
 malum  kizima dokundugu icin ben koyamiyorum .bir kez misafirlerime yapmistim lezzet cok degisiyor tavsiye ederim
bu tarz cerezleri salatalariniza yemeklerinize eklerseniz vitamin degeri yüksek ayni zamanda  lezzeti ise cok hos oluyor
afiyet olsun

9 yorum:

  1. MMMM..
    ENFEESS BİR GÖRÜNTÜÜ BUU..
    ELLERİNE SAĞLIKK HEMŞEHRİMM:)
    TATTIM UCUNDAN.:)
    MUTLU HAFTA SONLARI DİLEĞİMLE.
    EN GÜZELE EMANET OLUN CANIM...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim can sanada
      hayirli hafta sonlari yorma fazla kendini emi ;)
      sevgiler hemserim

      Sil
  2. Ablacım ellerine sağlık. Bende çok severim patates grateni kabaklıda denemek şart oldu artık.ablamya şu kremaya alternatif bulsak super olucak. Ne yapsak acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. balim neden alternatif ariyoruz kremaya ??
      dokunuyormu sihat acisindan yoksa pahalimi ??
      el cevaaaap

      Sil
  3. ablam yağlı diye sağlık için :))

    YanıtlaSil
  4. tarifte sutten bahsetmissiniz ama malzemelerde sut yok. sut ne kadar konuyor?

    YanıtlaSil
  5. sut ne kadar konuyor? malzemelerde bahsetmemissiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yarim su bardagi kadar olmali
      dikkatimden kacmis uyardiginiz icin tesekkür ederim
      sevgilerimle

      Sil
  6. harika bir yemek denemeye değer

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle