Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kara orman yas pasta



es selamü aleyküm dostlar bu günkü tarifimiz bir pasta ugrastiran ama emeginizin karsiligini veren bir lezzet kolay gelsin umarim beyenirsiniz
en alt hamur  
125 g un
10 g Kakao
1 silme kahve kasigi backpulver
50 g seker
1 pk vanilya sekeri
1 yemek kasigi su
75 g yumsak margarin yada tereyag

üst hamur malzeme
4 yumurta

4 yemek kasigi sicak su
100 gr seker
1 pk vanilya sekeri
100 g un
½ cay kasigi backpulver ( kabartma tozu)
25 g nisasta
10 g Kakao
bir bicak ucu ile tarcin

visne dolum malzemesi 
1 kavonoz visne kompostosu 350 g
250 ml  kavonozdaki suyu
2 kahve kasigi nisasta
25 g seker
bir bicak ucu tarcin

kaplama ve ara icin
2 paket krem santi
2 su bardagi soguk süt

taze krema kullanacaklar icin ise 800 ml taze cig krema ve iki paket vanilya sekeri

süsleme icin :
rendelenmis aci cikolata

alt hamuru hazirlanis
tüm malzemeyi güzelce yogurup kalibinizin ebadita göre acin yagladiginiz 28 cm capindaki kelepceli kaliba koyup catallla delikler yapin
 önceden isittiginiz 180 derece firinda yaklasik 15 dakika pisirin pisen hamuru bir bes dakika kalipta bekletip cikartin telde sogutun eger cikarmassaniz sonra hic cikmaz kirilir ;)

üst hamuru yapilisi  
yumurtayi cirpma kabina kiripicine sicak suyu ilave edip mikserinizin en yüksek devirinde 1 dakika köpürünceye kadar
cirpin. yavas yavas sekeri ve vanilya sekerini serpisitirin bir dakika icinde olsun bu islem
ve  2 dakika daha cirpin malzemeyi ,bu dakikalari sakin es gecmeyin .
un kakao nisasta ve tarcini kabartma tozunu bir kapta karistirip cirptiginiz malzemeye ekleyin bir iki kez yavas devirde cirpip  mikserinizi kapatin cok cirpmayin hamurunuz söner
yagli kagit yayilmis yuvarlak 28 cm kelepceli kalibiniza koyup düzeltin.
180 derce isitilmis firinda 30 dakika pisirin.
pisen hamuru kaliptan cikarip kagidini alttan alin telde sogutun .
soguttugunuz hamuru ortadan ikiye kesin yada hamurun kalinligina göre üce kesin 

dolgu yapimi icin 
visneyi süzüp suyunu bir tencereye koyun eger eksikse 250 militreye tamamlamak icin  su ekleyerek tamamlayin
icine sekeri ve nisastayi tarcini koyup karistirin ocakda bir tasim kaynatip süzdügünüz visneleri icine ekleyin sogumaya birakin soguyan visne karisimindan 16 tane iyi tanelerinden bir kaba ayirin üstteki süsleme icin kullanacagiz

kaplama ve dolgu olarak kullanacagimiz krem santiyi sütle cirpin tüm malzemeleri yaniniza alin pastanin insasi icin tüm hazirliklar bitti    :))

en alta alt taban büskivisini servis yapacaginiz yada saklayacaginiz kaba koyun hazirladiginiz visneli karisimi bir kac kasik sürün bu biraz islatma islemi gibi oluyor bir miktarda visnelerinden koyun bir kac kasik santi sürüp üst hamurunun bir tanesini koyun onuda visne suyuyla islatin tanelerinden serpistirin kramsantiden bir miktar sürün düzeltin
ikinci hamuru koymadan islatin islak tarafi alta gelsin onuda en üst kata koyup kalan kremsanti ile
süsleyin resimde görüldügü üzere
 rendelenmis cikolata ile ortasinive dilerseniz yanlarini kaplayin ben burada yanlar icin kavrulmus file badem kullandim .
buzdolabinda en az 3 saat dinlendirip servise sunun .

süsleme ve sekil hep sabittir bu pastada
afiyet olsun yorulacaksiniz ama bakmissinizki hicde okadar zor degilmis inanin .
almanyada disarida satilanlarda jelatin ve alkol vardir aman dikkat!!!!!!

1 yorum:

  1. Selamunaleykum Melek abla,
    Bugün yaptim cok güzel oldu, biraz zahmetli ama degdi :)
    Cok güzel ve detayli anlatmissin, Allah razi olsun..
    Sitenizi daha yeni kesfettim, artik bende burdayim insaAllah :)
    Avusturyadan selamlar..

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle