Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Közlenmis biberli makarna


Benim iki cadi yani esim ve kizim beyaz olarak pismis makarnayi makarnadan saymiyorlar .
illaki üzerine sos olmali hemen öyle salca falanda koyamassiniz üzerine .söyle kaynamis ugrasilmis farkli lezzetli bir sos olmali ki makarna yedik desinler. ama suc onlarda degil tabii :)
bakalim siz beyenecekmisiniz buyrun

malzeme
5 tane büyük kirmizi biber
1 tane patlican
1 yemeklik sogan orta boy
3 dis sarimsak
1 kutu konserve dogranmis domates
1 su bardagi dogranmis siyah zeytin
4 yemek kasigi kapari
1 cay bardagi hakiki zeytinyag
1 kahve kasigi kirmizi toz biber
tuz .karabiber,feslegen ,kekik ,hepside kuru olacak
yarim bag maydanoz
bir paket cubuk makarna
yapilisi
biberleri ve patlicanlar izgarada yada tavada közleyin kabuklarini soyup ince seritler halinde dograyin
bir tencereye zeytinyagini koyup üzerine sogani sarimsagi dograyin bir iki dakika kavurup patlicani ve biberleri ekleyin  harli ateste karistirarak kavurun  bes dakika yeterli
konserve domatesi bahartalari kapariyi, cekirdeklerini cikarip dogradiginiz zeytini ,tuzunu, ve biberini ekleyin-bir cay bardagi sicak su koyup 10-15 dakika kaynatin suyunu cekip yagi kalmali yanlizca .ocagin altini kapatip ince dogranmis maydanozu ilave edip karistirin
sos hazir olunca makarnayi kaynamis suya atip 12 -15 dakika haslayin suyunu süzüp soguk suya tutmadan tencereye geri koyun.
üzerine kaynattiginiz sosun üzerine cikan yagindan 4-5 yemek kasigi alip makarnaya ilave edin karistirin bu islem hem lezzeti cekecek hem yapismayacadir  .servise sunarken önce makarnayi tabaga koyun üzerine sostan 2-3 yemek kasigi koyup sicak servis edin .
afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle