dedimya tezat bir insanim ;)
malzeme
2 adet tüm tavuk gögsü
300 gr yogurt (marine icin )
1 yemek kasigi hardal (senf )
yarim cay kasigi kimyon
yarim cay kasigi kirmizi toz biber
yarim cay kasigi kisnis (koriander )
tuz karabiber
200 gr arzu ettiginiz tuzlu kraker ( ben tuc kullandim türkiye icin ülker cizi olabilir
yapilisi
öncelikle tavuk gögüslerini yikayip kurlayin uzun seritler halinde kesin iki parmak kalinliginda yeterli olur .
yogurdun icine tuz (fazla olmasin kraker ve hardal tuzlu oluyor cünki) karabiber kirmizi biber kimyon kisnis hardali koyup karistirin tavuklari yogurdun icine koyup yaklasik bir saat bekletin .
diger tarafta krakerleri merdane ile dövüp un haline getirin firini 200 dereceye ayarlayip isitin . tavuklari yogurtan cikarip krakere batirin heryerini kaplayinca yagli kagit serilmis firin tepsisine aralikli dizin .isitilmis firinda kizarincaya kadar pisirin
sicak olarak servis yapin yanina ister patates, isterseniz pilavla :))
ama bana sorarsaniz mozerellali patatesle servis yapin
bu tarifi çoksevdim...
YanıtlaSilmutlaka deneyeceğim...
ellerine sağlık..
kocaman sevgiler...