Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Maras dondurmasi


biz yurt disindaki gurbetcilerin özlemin duydugu tatlardan bir tanesi MARAS DONDUMASI.
birde isin helal haram yanini düsünürse dondurmaya hasretiz diyebiliriz .
ben kendim evimde yaparak bu özlemi dindirmeye calisiyorum .laf aramiz da esimde derki sen bu isi beceriyorsun ;)

malzeme
1 litre süt
1 kahve kasigi sahlep
1 su bardagi toz seker
1-2 adet cam sakizi

malzeme bu kadar
diyeceksiniz ne kadar kolaymis .evet malzemeye bakilinca öyle .ondan sonraki sürec zaman isteyen bir sürec ama deger derseniz ben yaziyorum .
buyrun . kolay gelsin canlar
sütü sahlepi ve toz sekeri cam sakizini bir tencereye koyup karistirmak sureti ile muhallebi kivaminda pisirin .sogumasi icin bekletin .
bir ince kaba bosaltip buzluga koyun her yarim saatte bir karistirarak cirpin yaklasik 5-6 saat sonra dondurmaniz servise hazir

stresli bir calisma ama inanin sonuc deger ......

üzerine birde karamel tarifi vermek istiyorum .
1 su bardagi kahverengi sekeri
2 yemek kasigi tereyagini
2 yemek kasigi bali ,ocaga koyup iyice eritip karamel olmasini saglayin
üzerine 200 ml sivi krema koyup bir iki tasim kaynatin
dondurma soguk karemel sicak olarak üzerine dökün en üstüne kavrulmus file badem ile süsleyerek servis yapin

1 yorum:

  1. Off offf nasilda canim istedi simdi :)
    Tatil gununu iple çekiyorum,bol bol dondurmamizdan yiyecegim insaAllah :)
    ellerine saglik olsun ablacigim ,
    sevgiler...

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle