Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Milföylü tavuk


milföylde tavuk aslinda bir ana yemek ama telastan sizlere sunulmasi gerektigi haliyle resmi cekemedim .cok özür diliyorum 
malzeme
5 adet milföy hamuru (kare olan ) eger hamurunuz kare degil ise 20-20 ebatinda kesin .
500 gr tavuk gögsü
300 gr mantar
1 yemekli sogan orta boy
1 corba kasigi un
1 corba kasigi tereyag
2 su bardagi süt
1 yumurta
1 kücük kahve fincani sivi yag
tuz karabiber .
yapilisi
firininizi 200 dereceye ayarlayip isitin yumurtayi bir kapta cirpip firin tepsisine yagli kagit serip milföy hamurlarini dizin milföy hamurlarinin üzerine yumurtayi sürün isitilmis firininizda yaklasik 20-25 dakika kizarincaya kadar pisirin
pilic gögüslerini kusbasi dograyin ,mantarlari islak bez ile silip kücük kücük dograyin .
kizgin tavaya sivi yagi koyup icine incecik dogradiginiz sogani ve tavuk parcalarini koyun 8-10 dakika kavurun.
 daha sonra mantarlari ekleyip bir 10 dakika daha kavurun tuzu ve karabiberini ekleyip ocagin altini kapatin ama sicak kalmasina özen gösterin .
diger bir tencerede tereyagini eritip icine unu ilave edip biraz kavurun sütü koyup karistirin 3-5 dakika kaynatip tavuklu karisima ekleyin karistirin tuzu karabiberini kontrol edip eksikse ekleyin
milföy hamurlarini ortadan kesip  hazirladiginiz karisimi bölüstürün .bol salata esliginde servise sunun .
afiyet olsun .

kisa bir not mantarlari mümkünse yikamayin mantarlar tipki bir sünger gibidir icine biraktiginiz suyun nerdeyse belli bir kismini icine ceker ve sert olur harciniz sulanir .
islak bir bez ile silmeniz kafidir eger toprakli ise bir firca yardimi ile fircalayip öyle silin .

0 yorum:

Yorum Gönder

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle