Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

portakal jöleli irmikli yas pasta


gerekli malzeme
2 yumurta
150 gr tozseker
100 ml soguk kahve ( 1,5 ymek kasigi nescafeyi 100 ml suyla hazirlayin
150 gr un
1 yemek kasigi dolusu kakao (sekersiz )
100 ml sivi yag
yarim paket  kabartma tozu
yarim portakal kabugu rendesi ( ilaclanmamis portakal kullanmaya özen gösterin)

kremasi icin gereken malzeme
1 pk vanilyali puding
800 ml süt
5 yemek kasigi toz seker
yarim cay kasigi tarcin
75 gr irmik (cabuk pisenlerden olsun bazilari uzun süre istiyor
en üst  icin
250 ml taze sIkIlmis portakal suyu
1 paket jöle (tortenguss
yapilisi
firininizi alt üst 200 dereceye ayarlayip isitin
yumurtayi toz sekeri homojen bir kivam alincaya kadar cirpin.
icine sivi yagi, kahveyi daha sonra portakal kabugunu ,unu,kakaoyu,tarcini  katip karistirin yagli kagit ile kaplanmis 26 cm yuvarlak kalibinize bosaltip düzleyin hemen firina koyup yaklasik 20-25 dakika pisirin .
pisen kekinizi altindan kagidi cikarip sogutumaya birakin soguyunca kelepcesini tekrar gecirin  .diger tarafta sütü ocaga koyup kaynatin ayri bir kabin icerisinde pudingi irmigi sekeri koyup karistirin kaynayan süte bu karisimi koyup 3-5 dakika karistirarak pisirin
pisirdiginiz puding karisimini kekinizin üzerine döküp düzeltin .
baska bir kapta taze sIkIlmis portakal suyu ile jölenizi pisirin( sayet jöle kullanmak istemesseniz 1,5 -2 yemek kasigi misir nisastasi koyup pisirin nisastanin türüne göre koyulugu degisecekdir   pastanin en üzerine döküp buzdolabinda sogutup dilimleyerek servis yapin
not .ben en üzerine cikolata erittim sizin arzunuza kalmis dilerseniz yapabilirsiniz
afiyet olsun ...dualariniza talibim

2 Kommentare:

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle