tavuk köftesi .
yagda kizarmadan ama lezzetli bir tavuk secenegi .
gerekli malzeme
450 gr tavuk gögsü
1 bag taze sogan
yarim kirmizi iri biber .
1 yumurta
2 cay kasigi hardal
1 kahve kasigi aci sos
yarim limonun suyu
yarim su bardagi galeta unu
tuz karabiber
1 kahve kasigi varsa lezzet tuzu .(vegeta )
+ kaplamak icin galeta unu
öncelikle tavuklari yikayip kurlayin.
Tavuklari tahta üzerinde her biri findikdan kücük sekilde dograyin kiymadan bir miktar iri olmasi gerekiyor .
kirmizi biberi ayni boyutlarda soganida ince olarak dograyip
bir kabin icine koyun üzerine tüm malzemeyi ekleyip elinizle karistirin .
avucunuzun icini dolduracak büyüklük de alip yuvarlayin tekrar galeta ununa bulayip yaglanmis firin tepsisine dizin .200 derece önceden isitilmis firinda kizarincaya kadar pisirin .
yaklasik 35 dakika sürüyor bir kez cevirmeniz gerekiyor
servis yanina sos .
malzeme .
6 yemek kasigi süzme yogurt
4.yemek kasigi mayonez
3 adet ince kiyilmis taze sogan .
bir avuc kornison salatalik tursusu
2 yemek kasigi kapern (kapari türkce ismi )
yapilisi :
yogurdun icine mayonezi koyup salatik tursusunu, taze sogani ,kaperni incecik kiyip ekleyin bir kac damla limon suyu sIkIp karistirin kizarmis olan tavuklari yaninda marul ve sos esliginde sicak olarak servis edin .
simdilik kizartma olarak denemedim denedigim zaman sizlerle paylasacagim:)
afiyet olsun dualarinizda unutmayin
Bak dikkatimi ne çekti hiç bir zaman aynı tabakla sunmuyorsun, göz zevkimi okşuyorsun, çok yenilikçi değişik bir sunum tarzın var ,buda sevgiyle yaptığın için diye düşünüyorum sevgilerimle canım...
YanıtlaSil