Havucu fazlaca aldigim bir gün iri olarak rendeleyip buzluga koydum cok pratik oluyor cikardim bu gün hemen cözülmesine firsat vermeden koydum ocaga aklinizda bulunsun rendeleyin atin buzluga .......
malzeme söyle
4-5 adet irice havuc
1 su bardagi süzme yogurt
yarim su bardagi su yogurdu inceltmek icin
1 dis ezilmis sarimsak
havucu kavurmak icin yarim cay bardagi siviyag
1 yemek kasigi toz seker
tuz .biraz muskat rendesi
yarim su bardagi irice kiyilmis ceviz
yapilisi
havuclari temizleyip rendenin iri tarafi ile rendeleyin. teflon tava icine sivi yag koyup havuclari ilave edip, kapagini kapatin .biraz suyunu salip cektikden sonra kavurun .
kavrulan havucun icine bir dis sarimsagi rendeleyin ve muskati ilave edip ocakdan cekin .
diger tarafta yogurdu su ile inceltin
soguyan havucu ekleyip karistirin. en son cevizide koyup servis yapmadan bir yarim saat bekletmenizi öneririm .
Bunu çok seviyorum ve çok tüketiyorum hmmm ellerine sağlık canım....
YanıtlaSil