Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kuru incirli Turta


es selamü aleyküm dostlarim  hayirli bir hatfa diliyorum
arsivden bir tarif ile geldim yine firin alincaya kadar malesef böyle .kismetse bu hafta hal yoluna koyacagiz
tarifimiz gelince, kremali lezzetlerede ara veriliyor artik malum yaz geldi .
hamur icin
malzeme
3  yumurta sarisi
125 g seker
250 g tereyag yada margarin oda isisinda
300 g un
1 kahve kasigi silme kabartma tozu
180 g findik yada badem tozu
1 limon kabugu rendesi
1 bir yemek kasigi elma suyu hamura
1 kahve kasigi tarcin
yarim kahve kasigi karanfil tozu
ic malzemesi:
500 g kuru incir suda bekletilip kücük kücük kesilmis
5 yemek kasigi elma suyu
1 yumurta sarisi üzerine sürmek icin
en üstüne 1 cay bardagi tahin ve toz seker
yapilisi
tereyag ve margarini seker yumurta sarilarini limon kabugu rendesi beraber iyice seker eriyinceye kadar cirpin .
diger bir kapta un, findik yada badem  tozunu ,kabartma tozunu baharatlari karistirip cirptiginiz malzemeye ekleyip bir kasik elma suyunuda ilave  edin . biraz daha karistirip 20 dakika hamurunuzu dinlendirin..
dinlenen hamurunuzun yarisini hafif yaglayip unladiginiz 26 cm kalibiniza yerlestirmek icin
hamuru önce tezgahda elinizle hafifce bastirarak büyütün  hamurunuzu , kalibiniza koyun elinizle düzeltin. suda bekletip iyice kagit pecete ile suyunu aldiginiz ve dogradiniz incirleri elma suyu ile karistirip hamurun üzerine serin .
kalan hamuruda ayni sekilde elinizle acip incirlerin üzerini kapatin yumurta sarisini sürüp isitilmis 180 derece firinda yaklasik 50  dakika pisirin
firindan cikardiginiz tartinizi sicakken tahini üzerine gezdirin tahinin üzerine de toz seker serpip sogudukdan sonra dilimleyerek servis yapin

not .resimde görüldügü üzere ben tamamen kapatmamistim incirlerin üzerini hamurla
incirler gözüksün istemistim ama  bazi bölgeler kurudu
ikici denememde ise tamamini kapattim incirlerin üzerini böylelikle
kuruma olasiligi ortadan kalkti  yani resimdeki gibi olmasi gerekmiyor :)
konsepti bana ait

afiyet olsun dualariniza talibim

3 Kommentare:

  1. Hayırlı sabahlar ablacım..kuru incirli bir tatlı ne kadar güzel olurdu..bana faydaları da çok olmuştur kuru incirin(düşük tansiyon falan)ellerine sağlık..çiçeklere de bayıldım bu arada..kim tutar artık seni :)
    Fırın ve diğer mutfak eşyalarına üzüldüm özellikle fırınsız zordur inşallah halledersn ablam..
    Güzel bir gün diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayirli sabahlar nurum .
      bende severim ama tüketemiyorum yasaklar listesinde :(
      tabak büyük kalmis biraz doldurayim dedim :P
      firinsiz hayat cok zor. oyuncagi elinden alinmis cocuk gibi, huysuzum o bozuldugundan beri
      kokladim ablasi dua buyur

      Sil
  2. İncirli bir şeyler yemeyeli çok oldu , aklıma ne geldi gülüm sen hiç patlıcan reçeli yedinmi?
    incir reçeli tadı veriyor insana acaip güzel oluyor.
    ellerine sağlık gülüm...
    dulardasın ,kızçen ve sen...
    du abiye de dua edeyim aileden ayırmayalım değilmi:)
    Allah size sağlık huzur ve bereket versin canım benim ailenize dirlik düzen versin.
    cuma günleri selimiye camiisi önündeki dilenci hatunlardan öğrendim bu duaları:)))

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle