Hayirli pazarlar dostlar .
gelecekti dün tarifimiz ,lakin bilgisayarim kendice birseyler yapmaya baslayinca .onu denetlemeye aldik .
bu sebeble aksam bilgisayarimi kullanamadim ..
tarifimiz meyva sepetim de duran ananasin ,bana veda etmek icin iki yada üc günün var ona göre birseyler yap sinayallerini göndermeye basladiginda cikti ortaya .
pastamiz ananasli .düsündüm ,ne yapsam ne etsem :(
rutinlikten cikmis birsey cikarmak her zamanki kuralim .ve olay yukardaki haliyle son buldu .
yapim süresine bakinca yorucu gibi gelecek, inanin hic de öyle degil .
simdiden kolay gelsin lezzet patlamasi garanti diyorum .
ister tatli niyetine, ister pasta .nasil isterseniz artik .
tek sartim, taze olgunlasmis ananas ..
haa olmazmi ? taze olmassa .sanirim olur, ama o aromayi yakalamak bence cok zor olur ..
benden demesi
belirtmek istedigim diger bir konu ise
biliyormusunuz sIkintisini yasadigim tek sey isim bulmak pastalarima öyle yüzeysel isim bulmak istemiyorum .inaniyorum ki lezzetlerim sevilerek tüketilmeye devam edecek. bunun icin isimlerinde özel olmasini istiyorum .
ve kisa bir not dün 150 üyem yani takipcim oldu sultan taci pastasi yayina girecek .lakin bu pastamin onun gölgesinde kalmasina gönlüm el vermez .o sebepten önce bunu yayinliyorum .
yani cocuklarimi ayiramiyorum :))
hadi pasta ya dönelim gerekli malzemeler gelsin
keki icin
2 yumurta
125 gr toz seker
125 gr oda isisinda tereyag
1 cay bardagi süt
yarim pk kabartma tozu
2 su bardagi +ceyrek su bardagi un
meyva ara malzemesi
1 büyük ananas
1 su bardagindan bir parmak eksik seker
1 yemek kasigi tereyag
1 portakalin kabugunun rendesi
1,5 cay bardagi elma suyu
1 cay bardagi kuru üzüm
1 cay bardagi iri dogranmis ceviz
üst krema malzemesi
400 gr labne peynir
250 gr maskarpon peyniri
2 yemek kasigi pudra sekeri
4-5 kasik hazirlanan meyva karisimin suyu
en üst sütlü karemel malzemesi
1 cay bardagi toz seker
200 gr krema
1 yemek kasigi tereyag
2-3 yemek kasigi süt
ananasimizi soyup ortadan resimde görüldügü üzere dörde ayirip ortadaki
sert kisimi cikariyoruz kusbasi seklinde dogruyoruz
tavaya sekeri koyup erimesi icin bekletiyoruz. dikkat edelim yanmamali
üzerine hemen ananasi ve elma suyunu ilave edip bir iki kez karistiriyoruz
seker topaklanma yapacaktir telaslanmayin, nasilsa eriyecek. arada karistirin yaklasik 6-7 dakika kaynatin
seker icinde erimis parlak karemellesmis halde olmali
üzerine cevizi üzümü portakal kabugunu ekleyip
bir iki dakika daha kaynatin ocaktan cekip, ilimaya birakin
o ilirken firinimizi 180 dereceye ayarlayip kekin islemine gecelim
cirpma kabimiza sekeri ve tereyagini koyup cirpalim iyice erimeli seker .
üzerine teker teker yumurtalari ekleyelim cirpmaya devam edelim kabartma tozu ile karisitirdigimiz unu ve sütü ekleyerek karistiralim
hafif yaglanmis borcam dikdörtken tepsiye döküp düzleyin .
ananas karisimimizin 4/3 ayiralim fazla olani kekimize az olani üzerine kullanacagiz
ananas karisimini kek hamurunun üzerine serpistirin, bir iki kasik suyundan da tabi
isittigimiz firinda yaklasik 20-25 dakika pisirin
sogumasi icin yarim saat bekletin
krema malzememiz icin cirpma kabina labne peyniri, maskarpon peynirini pudra sekerini
ve meyva karisimin suyundan biraz ekleyip pürüssüz oluncaya dek cirpin
üzerine ayirldigimiz meyva karisimini ekleyip karistirin ama spatula ile parcalanmasin
hazirladigimiz karisimi sogumus olan kekimizin üzerine sürelim .spatula yardimi ile düzleyelim
en üst karemelimizi hazirlamaya gecelim .
ugrastiniz ama inanin bu sosla vurgun yapacaksiniz
sekeri ocaga koyup erimesini bekleyin .
seker eriyince ucuk kahverengi altin rengi almali ama sakin yanmamali
üzerine kremayi tereyagini koyup karistirin 3-4 dakika kaynatin karistirirken
bu resmi neden koydum karemeliniz kaynarken bu görüntü olabilir kasiginizda
onun erimesini beklemeyin icinden cikarin okadar
hafif iliyan karamelimizi pastamizin üzerine akitiyoruz
bir saat dinlendirdigimiz pastamizi dilimleyerek servise sunuyoruz .
cok ugrasacak ama tadini unutamayacaksiniz .
demedi demeyin .
afiyet sifa olsun dualariniza talibim dostlar
bu arada resimli anlatimlarin sonu gelecek sanirim, resimlerle ugrasmak cok vaktimi aliyor dostlar
yine size özgü değişik bişi geliyo demek ki.
YanıtlaSilzaten sizin yemek kültürünüz bana en değişik gelen.
ve hep değişik yemekleri denemeyi severim.
sizinki birçok mutfağın karması gibi bişi.
:)
tesekkür ederim deeptone
YanıtlaSilevet yine bana ait bir tarif Allahin izni ile
biraz islerim var ekleyecegim sonra tarifini
görüntü beni etkiledi zannediyorum tadıda etkiler merakla bekliyorum
YanıtlaSilresim süperde tarif gelse dahada süper olacak canım.ellerine sağlık.seviler.
YanıtlaSilresimlerin çözünürlülüğü etkiledi beni , sanki tutabilirmişim gibi canlılar , blogunuz ve tarifleriniz çok güzel , zaten yemek bloglarına bayılıyorum , şimdi takibe alacağım , gelirseniz bende beklerim
YanıtlaSilkibelem.blogspot.com
sevgili kibele demirtas .hosgeldin arkadasim .
YanıtlaSilsenin haberin yok ama sen uzunca bir süredir beklenen bir üyesin :)
nedenine gelince .üye sayim 124 iken kendi tarifim bir pasta olan sultan taci pastasinin tarifini 150 .üyemin serefine yazacagim demistim ve sen 150 üyesin .
sevgiler tekrar hosgeldin .
kibeleee! hoşgeldin!
YanıtlaSilbugünü aslında nasıl sabırla bekledim bilemezsin!
gelsin sultan tacı:D:D
sayın ablacığım allah ne verdiyse (adını bilmiyor olmam ne acı..)
biloğunu iftara kadar bana kapatır mısın?
giremiyeyim nolur!
ağzımı geçtim; beynimin suları aktı(:
Cok enfes bir pasta olmus canim, ellerine saglik....Hayirli ramazanlar...
YanıtlaSilsemma tarif yine gelemiyor canim
YanıtlaSilüye 149 birisi komplo kurdu :) sanki hep 149 kalacak :D
ismim melek ablam
sevgiler tüm dostlara.
enfes görünüyor yaptığın yemeklerin tadına bakabilmeyi çok isterdim
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım...
YanıtlaSilmiiis miiiiis...
1 dilim de ben istiyorum...
akşam çayımın yanına...
hayırlı iftarlar...
Ohiyyy bu nee süperr cancanım bu harikaa bir şeyyyy,
YanıtlaSilellerin dert görmesin canım,
olmazzz resimli anlat gerekirse hafta da bir tarif koy
ama böyle detaylı anlatman seni farklı kılıyor, ve hiç yemek yapmayı bilmeyenler için çok faydalı ,
dua alıyorsun,
kocamann öptüm dualarımdasın,
bide seviliyorsun
bide çok seviliyorsun:)))
yorumlari okuduysan fark etmissindir, bugün ben senin üc tarifini denedim:)
YanıtlaSildondurma, patatesli manti ve ananasli pasta:)
hepside lezzetli, pastayida becerdim herhalde...ugrastiriyor ama güzel oluyor:) tabi her tarifin gibi:)
Tugba
Cok guzel ellerinize saglik bu labne peynirin almancasi ne?
YanıtlaSil@Adsız
YanıtlaSiltesekkür ederim
labne peynir .krem sürme peynir oluyor
mesela pinar labne peynir olarak geciyor