Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Krem şantili karpuz pastası


Hayirli aksamlar ola dostlar .
resimde görüldügü üzere karpuzlu pastamiz karsinizda .
dün uzun uzun karpuzla bakistiktan sonra bu hali cikti ortaya :)
verdigi ilhama , ve ellerime verdigi kuvvet ile yaptiran rabbime sonsuz hamdü senalar olsun .
esim tadini cok beyendi . normalinde her yaptigima muhakkak bir kusur bulmalidir kendisi .
Bilirim daha iyisini yapmami ister ,tesviktir bu yaptigi ama yinede moralim bozulur bile bile sinirlenirim bende.
 ve sonrasinda
 inat edecegimi bilir kendileri ,daha iyisini denerim denerim denerim
ama esim  buna birsey bulamadim dedi :)
Pastamizin ismini icindekinin ne oldugunu bilen arkadasimiz koyacak demistim .deeptone arkadasimiz bildi  icindekini karpuz dedi . ismini onun koymasini istiyorum, sayet dilerse tabi ..
simdilik karpuzlu pasta diyelim .
 10 kisilik oluyor pastamiz .kalibimiz normal uzun kaliplardan ama bir boy büyügünü kullanacagiz .bu ebat  ekmek pisirilen kalip oluyor .standart uzun kalip kullanirsaniz malzemeniz fazla gelecektir uyarmis olayim .
malzeme
pandispanyasi icin
4 yumurta
4 yemek kasigi sicak su
200 gr toz seker
150 gr un
70 gr nisasta
1 kahve kasigi kabartma tozu

ic malzemesi
1 ,200 ml  karpuz suyu (yarim karpuzu blendirdan gecirerek elde ediyoruz )
1 su bardagindan 1 parmak eksik toz seker
20 gr agar agar
50 gr nisasta

hamura sürmek icin yarim kavanoz ahududu receli
en üzerini kaplamak icinse bir poset kremsanti
1 su bardagi karpuz suyu yine blendirdan gecirerek elde edecegiz

öncelikle özür diliyorum yanlislikla hamur asamali resim silindi resim firindan baslasada firina girinceye kadar ki asama elbet yazilacak
tüm malzemeyi tartilmis ölcülmüs gerekli hersey hazir .firin 200 dereceye ayarlanmis firin tepsisine yagli kagit serilmis simdi baslayabiliriz
yumurtlari ciprma kabina aliyoruz üzerine ,sicak suyu ilave edip yüksek devirde 1 dakika cirpiyoruz.
bir dakika bitimin de ,sekeri yavas yavas ekleyerek, iki dakika da seker eklemesini bitiriyoruz .iki dakikanin sonunda mikseri kapatip un ,nisasta, kabartma tozu karisimini ekleyip, cirpma teli ile alt üst ederek karisitirip tepsiye bosaltiyoruz. sptula ile düzleyip hemen firina veriyoruz 12 -15 dakika pisecek hamurumuz.
biz bu esnada, tezgaha temiz bir bez seriyoruz. üzerine iki yemek kasigi toz seker serpiyoruz .pisen hamurumuzu firindan alip kagidindan tutarak bezin üzerine ters ceviriyoruz .alitindan kagidi cikarip sogumaya birakiyoruz

pasta kalibimizi strecflim ile kaplayalim pastamizi daha sonra cikarmak kolay olacak onunla.
hamurumuzun her yerine recelimizi sürelim .ve hamurumuzu 4 parca kisa yanindan keselim

bir tanesi tabana diger iki tanesi yanlara koyalim ve son bir tanesini üste kapatmak icin bekletelim

karpuzumuzu .kücük kücük dogradiktan sonra derin bir kap icersin de el blendirindan gecirelim hic iri parca kalmamali cekirdekte olmayacak tabii ;)

tencereye agar agari ,nisastayi sekeri karpuz suyunu koyup karistirarark yaklasik kaynadiktan sonra 2-3 dakika pisirin hemen ocaktan cekip sogumaya alin. ara ara karistirmak kaydiyla, birazcik koyulasincaya kadar yani iliyincaya kadar bekletin .tutmaya baslayinca karpuz suyumuz .kaliba bosaltin .malesef bu asamada silindi resimler kalan bir dilim pandispanyayi en üzerine kapatin dogru buzdolabina iyice donmasi icin yaklasik 4 saat dinlendirin üzerini strec flim ile kapatmayi unutmayin

cirpma kabiniza kremsantiyi bosaltin. bir bardaklik yeniden hazirladiginiz karpuz suyunu üzerine ekleyip koyulasincaya kadar cirpin

pastamizi buzdolabindan alip saklama kabina ters ceviriyoruz .üzerini hazirladigimiz krem santi ile kaplayip diledigimiz gibi süslüyoruz servis zamanina kadar buzdolabin da bekletiyoruz. disari da bekletmemeye özen gösterin. dilimleyip soguk soguk servis yapiyoruz .kalan yine buzdolabina 
dualariniza talibim dostlar .sizler biliyorusunuz ama bilmeyenler icin tekrar belirteyim tarifi bana ait  
bir yerlerde görürseniz bilinki imalat Allahneverdiyse ;)
veren rabbime sonsuz hamdü senalar

 afiyet sifa olsun

38 Kommentare:

  1. çilek mi? ( ama çilek mevsimi bitti)
    vişne mi?
    renklendirici gıda boyası mı?
    jöle mi?
    tahminlerim bu kadar?
    sen söyle canım...
    merak ettim :)))
    eline sağlık....

    YanıtlaSil
  2. Dayatmalı tarif sunumları haaa haince ve zekiceeee :)))
    Ne olabilir ne olabilir..
    Kırmızı biber?
    Kırmızı jole?
    Pancar da olabilir..hmmm..
    Bilemedim mi?..
    bildim mi??
    De bize deeeee :))

    YanıtlaSil
  3. Marmelat mı acaba ? yada jole :S

    YanıtlaSil
  4. boyam sirinem, menekse degil :)
    azicik daha düsünün

    YanıtlaSil
  5. frambuaz karpuz dağ çileği
    :)

    YanıtlaSil
  6. benim yorumum yok:( hatice

    YanıtlaSil
  7. frambuaz mı?
    böğürtlen mi?
    ama çok merak ettim :)))
    yaz artık canım benim...

    YanıtlaSil
  8. bilen kisi koyacak adini ;) cünki adi yok tarif bana ait

    YanıtlaSil
  9. deeptone adini sen koyacaksin pastanin :)
    karpuzlu pastamiz

    YanıtlaSil
  10. karpuz mu??
    hiç böyle bir pasta duymamıştım...
    ama enfeees görünüyor...
    ellerine sağlık canım...
    biz bilemedik...
    bilen arkadaşımı tebrik ediyorum...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Karpuz çok hoş geliyor kulağa..Ben yetişemedim bilmeceye..Tadını çok merak ettim..

    YanıtlaSil
  12. karpuzlu pasta nasil olur diye cok düsündüm ama cesaret bulup deneyemedim:) ellerine saglik ablacim harika görünüyor

    YanıtlaSil
  13. sevgili hatice senin yorumun spama kaydetmis .yani viruslü görmüs
    bilgisayarini bir tarama yaptir ablam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ablacim ben iki mesajida telefonumdan yazdim, telefonumada bu mesajin virüs taraması yaptirdim temiz cikti.. ikinci mesajimi neden virüslü görmedi aceba? cünki dedigim gibi ayni telefondan... neyse zaten yanlis tahmindi:D

      Sil
  14. heyoooooo.
    :)
    karpuzluuuuuuu.

    YanıtlaSil
  15. fotoğrafı incelemiştim.
    sanki içinde bi parçalar vardı.
    frambuaz veya karpuz parçaları olabilir demiştim.
    acaba gül yaprakları mı sonra.
    :)
    ama yzın karpuz uygun olmalı ivit.
    :)
    amaaaa kapruz yazmışsın başlıkta.
    :)
    onu bilmiyom ben karpuzu biliyoom.
    :)

    YanıtlaSil
  16. taam taam krem şantili karpuzlu pasta veya krem şantili karpuz pastası.
    :)
    senin pastan.
    :)
    yapılır bu ve hatta yenir.
    :)
    hepsini tek başıma yerim.
    yalnız yaşamanın avantajı.
    :)

    YanıtlaSil
  17. aklıma gelmedi değil ama sonra yok canım dedim :) yazmadım rengi süper duruyor :)

    YanıtlaSil
  18. valla kırk yıl düşünsem karpuzlu pasta yapmak aklıma gelmezdi canım.ellerine sağlık.gayet güzel gözüküyor

    YanıtlaSil
  19. wayy ellerine sağlık ablacım, harika görünüyor... benim gibi üşengeçler için acaba altı üstü bisküviyle olsa olmaz mı ki :)))

    YanıtlaSil
  20. Ellerine saglik ablacigim,ama sana bir sorum var,bende karpuzu bir keresinde pasta icin ayni senin gibi jöle ve muhallebi olacak seklinde kaynattim,ama tadini hic ama hic begenmedim.pismis kapuzun tadi cok berbatti.bunun tadi nasil.yani ayni benim yaptigim gibi pisirince cok merak ettim.icini böyle yapmasamda,disini mutlaka senin yaptigin gibi yapilan bir pasta yapicam insallah türkiyede.ELLERINE KOLLARINA SAGLIK.

    YanıtlaSil
  21. Selam can Ablam,
    nasilsin?
    Kusuruma bakma hiç ugrayamadim bu aralar,Ramazan oncesi dikislerimi bitirmek istiyorum,o sebepten blogumla bile ilgilenemiyorum ;)

    Ellerine saglik olsun ablacigim,yine dokturmusun masaAllah sana :)
    Allah'a emanet ol canim benim,simdiden hayirli,bereketli Ramazanlar olsun insaAllah.

    YanıtlaSil
  22. Canımmm ben senin ellerine kurban olayım,
    abiye de söyle beğenmezsse seni
    bana yollasın bana yap sen o pastayı böreği:))
    abimin; pışıkk dediğini duyar gibiyim:))
    kocaman öptüm azramı ve seni öpücüklere boğdum:)
    sevgilerimle can canımm.
    dualardasın...

    YanıtlaSil
  23. eee bizde denemesek simdi ayip olur demi :))

    YanıtlaSil
  24. canlar biraz rahatsizim
    kismetse daha sonra yazacagim cevaplari
    dualara talibim hemde cokca

    YanıtlaSil
  25. geçmiş olsun piki tabe dua ederiz.
    :)

    YanıtlaSil
  26. Ablacım, ben geldim. Yazamasamda yinede takibimdesin. Ama inan kimselere uğrayamıyorum. Sana kırgın olmak mı? mümkün mü? Hemde ne için, ne sebeple? Kusuruma bakma ablam seni üzmek istemezdim. Bilemedim öyle düşüncelere dalacağını.
    Pastana gelince tek kelime ile harika... Ellerin dert görmesin. Eminim tadına harikadır. Yiyenlere şifa olsun.
    Ama benim gibiler sadece uzaktan bakar bu pastaya. Agar agar kıvam arttırıcı dimi Ablacım? Ben allerji hastası olduğumdan kimyasallara küsüm. Sonra onlar beni kaşındırırda hastanelik olurum ben. Sonrada gelsin çifte çifte kortizonlar kabartılarım dinsin diye.
    Rahatsızmışsın abla. Yaradanım şifa nasip etsin dileyen herkese, sanada banada şifa versin.
    Sevgiyle kal ablam.

    YanıtlaSil
  27. canlar Allah razi olsun yorumlarinizla yanliz birakmadiniz beni
    hatice @ bilmiyorum neden o mesajini viruslü gördü :(

    eflatun @ büskivi ile denenmistir ve sonu hüsrandir. uyardim bak ona göre :)

    leyla @ benim yaptigim gayet lezzetli oldu karpuzun saf tadini alabildik yani bir aksaklik yok denemeni tavsiye ederim ablam

    pasam sayfanda en kisa zamanda görmek istiyorum ona göre ;)
    boyam ,pinar, mihriman, siyah kugum, tasarimin renkleri, sirinem,nursen ve menekse hepinize kucak dolusu sevgiler .
    deeptone senden birsey istesem hakkini helal ederek
    su kelimelerini tam yaz sudoku cözmek kadar ugrastiriyor beni :)

    pastama güzel bir isim bulmani istiyorum ok
    Allaha emanet olasiniz

    YanıtlaSil
  28. krem şantili karpuzlu pasta
    krem şantili karpuz pastası.
    kremalı karpuzlu pasta.
    kremalı karpuz pastası
    sen birini seç artık.
    :)

    bir de, başlıkta yanlış yazmışsın.
    karpuzlu olacak ama kapruzlu yazmışsın.
    :)
    sen mutfaktan çıkamıycaksın bu gidişle bu bana çok ilginç gelen tariflerden dolayı.
    :)

    YanıtlaSil
  29. tamam anlasilmistir efendim :)
    hemen degistiriyorum ve birisini sectim .
    sevgiler

    YanıtlaSil
  30. ya baksana.
    bugün bir iftar yazısı yazdım ama komik.
    yorumdan tıklayıp okusana zamanın olursa.
    :)
    hoşuna gidecek mi bakalım.
    :)

    YanıtlaSil
  31. Bu çok ilginç bir pasta olmuş
    ve de zahmetli!
    :-)

    YanıtlaSil
  32. çok harika görünüyor :)
    karpuzlu pastayı ilk defa duyuyorum,ilk fırsatta bizde yapıcaz inşaallah :)
    sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  33. Muhteşem bir pasta olmuş,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle