Es selamü aleyküm dostlar hepimize hayirli sabahlar .
evelki gün yapmis oldugum patlican böregi tarifimi dün rahatsizlaninca ekleyemedim dolayisi ile bu güne kaldi .su an uzandigim yerden bari paylasayim, olur da belki aksam sofralarini süsler diye düsündüm .
patlican böregi afyon yöresine ait bir tarif .ramazan da toplu davetleriniz de uygun bir lezzet olacagini düsünüyorum .lezzet olarak garanti diyebilecek kadar eminim lezzetinden .
miktar yaklasik 10 kisilik kolay gele bereketli ola
gerekli malzemeler söyle
4 irice patlican
3 kuru sogan
400 gr kiyma
yarim bag maydanoz
4 yumurta+1 yumurta beyazi harcin icine ,sarisi ise üzerine sürülecek
tuz karabiber
1 kahve kasigi pul biber aci kullanmayacaksaniz yemeklik toz kirmizi biber
üzeri icin
3 domates
1 iri yesil biber
üzerine serpistirmek icin yarim yemek kasigindan biraz fazla tereyag
patlicanlari kizarmak icin sivi yag
sicak yada iliyinca dilimleyerek servis yapin .malumu üzere bizde yaninda yine makarna :)
afiyet olsun dostlar hayirli bereketli ramazanlar hepinize dualara talibim
evelki gün yapmis oldugum patlican böregi tarifimi dün rahatsizlaninca ekleyemedim dolayisi ile bu güne kaldi .su an uzandigim yerden bari paylasayim, olur da belki aksam sofralarini süsler diye düsündüm .
patlican böregi afyon yöresine ait bir tarif .ramazan da toplu davetleriniz de uygun bir lezzet olacagini düsünüyorum .lezzet olarak garanti diyebilecek kadar eminim lezzetinden .
miktar yaklasik 10 kisilik kolay gele bereketli ola
gerekli malzemeler söyle
4 irice patlican
3 kuru sogan
400 gr kiyma
yarim bag maydanoz
4 yumurta+1 yumurta beyazi harcin icine ,sarisi ise üzerine sürülecek
tuz karabiber
1 kahve kasigi pul biber aci kullanmayacaksaniz yemeklik toz kirmizi biber
üzeri icin
3 domates
1 iri yesil biber
üzerine serpistirmek icin yarim yemek kasigindan biraz fazla tereyag
patlicanlari kizarmak icin sivi yag
patlicanlari alacali soyup kusbasi dograyip üzerine tuz serpip üzerini su ile doldurun.
yaklasik yarim saat bekletin. arada karisitirin ki patlicanlar aci suyunu biraksinlar .
yarim saat sonra, süzgece koyup bekletin suyu süzülsün kizartma öncesi kagit havlu ile suyunu alin
tencerenize yeteri miktarda siviyag koyup istin.
yag isininca porsiyonlar halinde patlicanlari hafif kizartin
hemen not düsmek istiyorum
ben patlicanlari biraz iri dogradigimi fark ettim :( sizler birazcik daha kücük dograyabilirsiniz
kizaran patlicanlari bir süzgece koyun fazla yaglari süzülsün harca koymadan evvel
bir kabin icersine soganlari rendeleyin. icersine kiymayi ,dogradiginiz maydanozu, tuz karabiber
pul biber ekleyip karistirin .bir kaba kirdiginiz yumurtlari catalla hafif cirpip kiymaya ekleyin karistirin .
en son kizarttiginiz patlicanlari ekleyip iyice yogurun
tereyag ile yagladiginiz borcam tepsinize harci döküp elinizle bastirin.
en üzerine yumurta sarisini sürün
yarim ay seklinde dogradiginiz domatesleri ve biberleri üzerine yerlestirin.
tereyagini kücük parcalar halinde serpistirin aralara
ben iri biber kullandim siz dilerseniz sivri biber kullanabilirisiniz. ben yanmalarini istemedigim icin iri biber kullandim
isitilmis 200 derece firinda yaklasik 1 saat pisirin dikkat edin üzeri yanmasin
afiyet olsun dostlar hayirli bereketli ramazanlar hepinize dualara talibim
ne kadar şık bir yemek bu böyle...Lezzetini artık düşünenmiyorum..Ramazanda hemen yapılacak ve paylaşılacak..ellerinize sağlık..hayırlı ramazanmar..
YanıtlaSilve aleyküm selam
YanıtlaSilgeçmiş olsun
hava tam hastalık havası bir yandan ter bir yandan rüzgar, şifayı kapıyoruz tabii
Allah dermansız dert vermesin... Amin...
yemeğe bayıldım
not alıyorum ramazanda yapılacak inşaAllah
Deneyeceğim inşallah ablammmm şahane şahane duruyor :)
YanıtlaSilEllerine sağlık güzel ablam yaktın dağıttın yine ortalığı helal sana!
MAŞALLAH!!!!
ve aleyküm selam...
YanıtlaSilama bu ne güzel birşey...
ağzımın suları aktı...
ne güzel şeyler döktürmüşsün yaaaaa...
süpersin....
ellerine sağlık arkadaşım...
bayıldım...
YanıtlaSiltek kelimeyle...
patlıcanı hiç böyle düşünmemiştim, hiç de duymuşluğum yok bu güzel tarifi.mest oldum...
tatlım merhaba...
YanıtlaSilben geldim...
bana yorumunun sonunda ablam demişsiniz....
çok merak ettim acaba kaç yaşındasınız????
hosgeldin can
YanıtlaSileminim senin ablan oluyorum sirinem .
yasliyim hemde cok 45 im ablam
merhaba canım...
YanıtlaSilne yaşlısı bu kelimeyi duymak istemiyorum...
45 yalı demek değil öyle olsaydı blog dünyasında olmazdını,
ve yine söyliyorum öyle olsaydı bu kadar güzel tarifler paylaşmazdınız...
bence siz çok şirin birisiniz...
keşke yakınlarda olsaydınız da görüşebilseydik :)))
ben sizi çok seviyorum...
bende 28 yaşındayım...
sizin gibi birini tanıdım içinde çok mutluyum...
sizden daha çoook şey öğrenicez...
öptüm kocaman...
Fotoğraflarınız harika. Böyle özenilmiş fotoğraflarla dolu bloglar görünce çok mutlu oluyorum. Çok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor bu tarifiniz de. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilİlginç değişik bir lezzet olmuş deneyeceğim inşaAllah.
YanıtlaSilBir nacizane öneride benden olsun patlıcanları hangi tür yemek için kullanacaksanız kullanın kızarttıktan hemen sonra sıcak suyun içinde bir kaç dakika bekletin bütün yağını alıyor yılardır bu yöntemle afiyetle hafif yemekler yiyebiliyorum...
Hayırlı Ramazanlar dilerim canım..
muhakkak uygulayacagim zeynebim
YanıtlaSilhayirli ramazanlar zeynepcim
tesekkür ederim deniz
sirinem tatli yavrum cok tesekkür ederim
hersey seninle güzel seni unutmadim hosgeldin sefalar getirdin gönlüme bloguma
nursenim sagol tatlim sanada hayirli ramazanlar
muhabbet sofrasi dua taleb ediyorum hayirli ramazanlar
boyaaaaaaaam seni seviyorum nurum
dua dua dua istiyorum hepinizden
HARİKA bu canım ellerine sağlık kocamannn öptümmmm
YanıtlaSilellerine sağlık...
YanıtlaSilbizde patlican çok sevilir. mutlaka deneyeceğim.
ufff bunu akrabalarıma yaptırayım bi iftarda.
YanıtlaSil:)
Bu tarif deneyen kimse yok mu ya?
YanıtlaSiltarifiniz dün akşam yaptım çok beğendik çok teşekkür ederim
YanıtlaSilblogumdada izninizle paylaşacağım sevgiler
cok sevindim beyenmenize .
Silrahman razi olsun .elbette paylasabilirsiniz
sevgilerimle
harç ile patlıcanları ezecekmıyız tam anlamadım
YanıtlaSilmerhaba :)
Silhayir ezilmeyecek oldugu gibi kullaniyorsunuz
güzele benziyor insallah bende deneyeceğim:)) bakalım becerebilecekmiyimmm:))
YanıtlaSilKıymetli kardeşim, meleğim :)
YanıtlaSilBu güzel tarifini geçen hafta fark ettim.
Pazar günü gelecek misafirlerim için not aldım.
Dün misafirlerim için ilk defa kalabalık olduğumuz için fırın tepsisinde yaptım, misafir telaşından resim çekemedim.
"Nasıl olsa koca bir tepsi var, yarın resmini çekerim" diye düşündüm.
Çok şükür yemek çok beğenildi, bugün resmini çekebilmek için elimde 1 dilim bile kalmadı ama misafirlerin beğenisi her şeyin üzerinde :)
İnşallah en kısa zamanda tekrar yapmak kısmet olursa resimlerini çekeceğim.
Ellerin dert görmesin, bu güzel tarif için çok teşekkür ederim.
Allah'a emanet ol güzel kardeşim :)
Nadide bacim benim
SilAllah c c razi olsun ne büyük mutluluk yasattin bana. rabbim mislince yasatsin sana
cok tesekkür ediyorum
yapan ellerin dert görmesin
rabbim sofrandan bereketi, bedeninden sagligi ,Yuvandan huzuru
yüreginden Allah askini eksik etmesin
selam dua baki muhabbetle
Küçüklüğümde hatırladığım harika bir lezzet
Sil