Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Közlenmis Patlican Salatasi ( bencelerle süslü ;)

hayirli günler dostlar .Dilerim hepiniz iyisiniz..
 hamdü senalar olsun rabbimize
bu gün kolay bir tarif var sizlere .herkezce bilinen ama yine bencelerim olan bir salata :))
közlenmis patlican salatasi yapim asmalarin resimleri  yok :( üzgünüm
 zaten belirtecegim detaylar resime gereksinim duymayacak kadar basit .yanlizca islemler yavas ilerleyen cinsinden ama siz  baska islerinizle ugrasirken kendiliginden olacak seyler sayet kömür atesinde közlemeyecekseniz :) hadi kolay gelsin
malzeme
6 adet irice patlican
4 adet büyük dolmalik kirmizi biber iki tanesi sari olabilir ;)
2 bas sogan
2 adet domates orta boy
yarim bag maydanoz
sosu
1 cay bardagi zeytinyag
4 yemek kasigi sirke
4-5 yemek kasigi nar eksisi
2-3 dis sarimsak
hepsinden 1,5 kahve kasigi dolusu  pul biber ,yemeklik toz biber, nane
ve tuz ve karabiber onu siz ayarlayacaksiniz
yapilisi
patlicanlari közleyip ( ama firinda olmasin bu islem ) soyun .üzerine biraz limon suyu ekleyip bekletin.limonu  kararmamasi icin yapiyoruz biberleri de tüm olarak közleyip, agzi kapali plastik bir kaba koyup kapagini kapatin. siz diger islemleri yapincaya kadar kabuklarinin daha rahat soyulmasi icin siz beklesinler ;)
soganlari ortadan ikiye kesip onlari da közlemeye alin. yumsayip iyice közlenince (biraz yanmasina müsade edebilirsiniz bu bence bir takdikdir. )
sirada ki domatesler közlenmesi icin ortadan kesip suyunu cikarin kestiginiz yanlari üste getirip yumsamaya baslayinca alip kabugunu soyun ..bir biberler kaldi ha gayret :)
bekleyen biberleri soyunca tüm sebzeleri  uzun seritler  halinde dograyarak, kaba alin. dikkat edin cok ezilmesinler soganlarimizi da piyazlik dogruyoruz ayni kabin icersine.domateslerde dograndimi bitti 
 sularini sakin atmayin sosunun icine koyacaksiniz .
sosu icin tüm malzemeyi bir kaba koyup  üzerine sarimsaklari ezip karistiralim kalan sebze sularini da sosa koyup salatamiza ilave edelim karistirmadan evvel, en son dogranmis maydonozu ekleyelim. karistirip tadini tuzunu denkleyelim .damak zevkinize göre eksisini daha ilave  edebilirsiniz ama bu nar eksisi olsun tamam ;)
buz dolabinda 3-4 saat dinlendirelim bir gece öncesi her daim daha iyidir biline
afiyet olsun dostlar insAllah zahmete degecek tereddütünüz olmasin
afiyet olsun dualara talibim



7 Kommentare:

  1. Bir gece bekleyelim diyorsun ablam iyi güzel tamam da attım patlicanlari mangala bekleyemem o kadar ama bagisla beni yapıp yiyorum hiiiic darılma ;)

    YanıtlaSil
  2. salata efis olmuş canım.çokta severim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ben bu salatayı çok severim...
    bence çok hafif oluyor...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. hıım çok severim patlıcan salatasını oğluma yemeğini yediremiyorum ama salatasını yiyor:)ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Neffis görünüyor,patlıcan da yok evde :( nolcak şimdi :)

    bişi soracağım:- Neden közleme fırında olmasın?

    Bende değmesin yağlı boyama katılıyorum, nasıl bekleyelim ayol, hazırlayıp da :) biraz fazla yapar yarın da yeriz; ancak öyle olur..:))

    YanıtlaSil
  6. ah ah pek severim.
    hiç yapmadım ama hep hazır yedim.
    not aldım ama, yapabilirim.
    :)

    benceler haaa, çok hoş.
    :)

    YanıtlaSil
  7. Çok severimmm canım seni özledim seni.

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle