Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Seftalili yas pasta

Es selamü aleyküm dostlar .
Hayirli hafta sonu dileklerimle hepinize sevgilerimi sunuyorum yorumlariniz icin ayri ayri tesekkür ediyorum .
her bir konuya yazdiginiz ve benim cevaplayamadigim yorumlariniz icin sagolun var olun .her bireri benim icin cok degerli bilmenizi istiyorum
yogun gecen bir hafta ve soguklarin baslamasi ile süre gelen agrilarim yine depresti .
yasli bir bayan olarak yumsak doku romatizmasi tespit edildi .iltahabi da cabasi.
 Hamdolsun hakdan gelene amenna .
dolayisi ile agrilarim gecmiyor, agri kesiciyide kullanmayi istemiyorum, cünki cok agir ilaclar ..
böyle böyle idare ediyoruz .sizlerde beni idare edin olurmu .dün tarifi girmedim yogun gecen bir hafta ve yapmam gereken seyler birikince onlara yönelmek zorunda kaldim .
tarifimiz seneler öncesine dayaniyor cok farkli sekillerde yapilani var ama ben türkiyede yasayan arkadaslarimiz icin icerigini biraz degistirdim seneler icersin de zaten tarif orjinalligini yitirdi .
yapilis zormu ? diye soran arkadaslar var. hayir degil
malzeme
hamuru icin
125 gr soguk tereyag
100 gr toz seker
1 yumurta
1 limon kabugu rendesi
1 pk vanilya sekeri
yarim paket kabartma tozu
240 gr un

ic malzemesi
1 kutu konserve seftali kompostosu
krema malzemesi
250 gr süzme yogurt
250 gr labne peyniri
yarim limonun suyu
1 tüm yumurta
2 yumurtanin sarisi ( beyazlarini üzerine kullnacagiz )
2 pk vanilyali puding
120 gr seker
500 ml süt
yarim cay bardagi siviyag

en üst sekerleme
2 yumurtanin beyazi
80gr toz seker

yapilisi
hamuru yapmak icin öncelikle tezgahiniza unu koyun
 üzerine kabartma tozu ,sekeri ,vanilyayi koyup
catalla iyice karistirin üzerine  kücük kücük dogradiginiz tereyagini ve yumurtayi ekleyin .limon kabugu rendesini ilave edip büyük keskin bir bicakla unla karistirarak iyice kiyin (eti kiyma yaptiginizi düsünün ;)
hersey bir birine girmeli, yagi eritmemeye özen gösterin ..kum ile karisik cakil taslari gibi olmali hamuruz. hemen elinizle toparlayip plastik torbaya koyup buzdolabina kaldirin .yaklasik yarim saat dinlendirin .
(mutfak robotunuz varsa sayet sansli sayin kendinizi tüm malzemeyi robota koyup ama bicak takilli olsun .
bir kac kez karistirin kum gibi olunca hemen cikarip elinizle toparlayip hamuru buzdolaba koyun )

bu arada seftalileri süzün dilimlenmis degilse sayet dilimleyip hazirda bekletin

kremanin hazirlanisi
tüm malzemeyi bir kapa koyup el blendirindan iyice cekin hic topak kalmamali .
hamuru hafif unlu bir tezgah da 28 cm capindaki kelepceli kalibiniza göre acin
 kalibin kenarlari yüksek olacak resimde görüldügü gibi kaplayin kalibi cok hafif yaglamayi unutmayin

hamurunuzun üzerine seftalileri dizin .
dikkatlice hazirladiginiz kremayi üzerine dökün. isittiginiz 180 derece firinda yaklasik 50 dakika pisirin
pastamiz firinda piserken yumurta beyazlarini cirpmaya baslayin cirparken sekeri yavasca ilave edin kar gibi oluncaya kadar ve seker icinde eriyinceye kadar cirpin .
sicak pastayi firindan dikkatlice cikarin hazirladiginiz yumurta beyazini pastanin üzerine sürün hemen geri firina koyup 15-20 dakika ya sürer ya sürmez pisirin
hafif kahverengi olunca tamamdir .
 firindan cikarip  15 dakika dinlendirin ve kelepcesini cikarip sogumaya birakin .
tamamen soguyunca agzi kapakli bir kaba koyup bir gece dinlendirin .
asla buzdolabina koymayin ama serin bir yerde saklayin dilimleyerek servise sunun .


dostlar ne kadar zahmetli gibi görünsede anlattigim sekli ile yaparsaniz sorun olmaz ve yiyen inanin o lezzeti bir daha unutmaz .bir kac önemli püf noktasini yazayim ki zorluk cikmasin sizlere .
hamuru asla cok oynamayin erimemeli icindeki yag
acarken unu fazla kullanmayin ..
pastanizi  mutlaka bir gün dinlendirin .seftaliler iyice süzülmüs olmasina özen gösterin .
üzerine yumurta beyazini sürerken kenarlara cok yaklasmayin kabarinca tasabilir .
bir gün sonrasi en üstünde kücük yagmur taneleri gibi damlaciklar olacaktir o damlaciklar lezzetin garantisidir ;) 
Afiyet olsun dualariniza talibim dostlar zira cok basim agrimakta

15 Kommentare:

  1. Merhabalar, yapmayın böyle ne kadar iştah açıcı ve leziz bir görüntü, Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Off ne güzel bir görüntü böyle!
    Maşallah size hastayken bile neler yapıyorsunuz.
    Sevgiler ablacığım.

    YanıtlaSil
  3. YAPIMI KOLAYMI PEKİ :) HARİKA GÖRÜNÜYOR AMA :)ELLERİNİZE SAĞLK

    YanıtlaSil
  4. ya ablacım naptın yine elimde kahven seni ziyarete gelmişken olucak iş değil ama :) istiyorumda istiyorum :)muhteşemmmmmm ..
    hayırlı cumlar dileklerimle bolca sevgilerimi bırakıyorum sana :)

    YanıtlaSil
  5. O fırın hiç boş durmuyor sanırım :)

    YanıtlaSil
  6. balliii seftalili tanidimm bunu ben inan bacim bende yapmayali 2 sene olmustur.özlemismiyim lezzetine nee:)

    YanıtlaSil
  7. tarifi nerede? merak ettim nasil yapildigini cok guzel duruyor.

    YanıtlaSil
  8. Of OFF nefis..tarif alsak...ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Ama bu gerçekten damak çatlatan bir lezzet gibi gülümsüyor insana SubhanALLAH :)
    Tarifinide görmek ümidiyle.
    Muhabbetlerimle...

    YanıtlaSil
  10. Melekcim paylaşımların harika,elllerin dert görmesin,denemek isterim,ben nurcan.

    YanıtlaSil
  11. CANIM ENFES GÖZÜKÜYOR
    ŞEFTALİYE BAYILIRIM
    DOLAYISI İLE ŞEFTALİ İÇİNDE OLAN HER ŞEYEDE BAYILIRIM
    BİR DİLİM RİCA EDEBİLİRMİYİM LÜTFEN
    ELLERİN DERT GÖRMESİN GÜLÜM VE ÇOK ÇOK GEÇMİŞ OLSUN

    BİR BARDAK SUYA 100 DEFA (YA ŞAFİAL EMRAZ)AYETİ KERİMESİNİ OKUYUP SUYUNU İÇMENİ TAVSİYE EDİYORUM GÜLÜM.MADEM AĞRI KESİCİ ALMIYORSUN BARİ MANEVİ AĞRI KESİCİLERİ AL OLURMU :)

    YanıtlaSil
  12. Allah razi olsun beyenmene sevindim
    seyyahim o manevi ilaclarim olmasa nasil ayakda dururum bilemiyorum .
    sende gönder bana o ilaclardan olurmu zira cok ihtiyacim var gülüm
    su an ayakta zor yürüyorum desem yeridir :(

    selam ve dua ile gülüm muhabbetle

    YanıtlaSil
  13. Ellerine saglik melek, bu tarifi denemek istiyorum.Merak ettigim vanilyali puding, pisirilmeden yapilan vanilyali pudinglerle yapabilirmiyiz bu tarifi.Kullandigim vanilyali krema soguk sütle cirpilarak yapiliyor, acaba pisince özelligi kaybulurmu. Aydinlatirsaniz sevinirim. Selam ve dua ile firdevs.

    YanıtlaSil
  14. sevgili firdevs
    o puding olmaz canim onlarin icerigi farkli mümkünse kullanma tatlim
    genel olarak da kullanma
    ilken olsun yapilmasi zaman alan isler hemencecik oluyorsa paketlerin icindeki ile yolunda olmayan bir seyler vardir ;)
    sevgilerimi gönderiyorum

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle