Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

objektifimden ( yürek penceresi )

           














Herkes hayata kendi yürek penceresinden bakar ve sadece görmek istediğini görür.
selam ve dua ile dostlar

5 Kommentare:

  1. Gel, şimdi bir ağaca dikkatle bak. İşte, bahar mevsiminde yaprakların muntazaman çıkması, çiçeklerin mevzunen açılması, meyvelerin hikmetle, rahmetle büyümesi ve dalların ellerinde, mâsum çocuklar gibi, nesîmin esmesiyle oynaması içindeki latîf ağzını gör. Nasıl bir dest-i keremle yeşillenen yaprakların dili ile ve bir neş’e-yi lûtufla tebessüm eden çiçeklerin lisâniyle ve bir cilve-i rahmetle gülen meyvelerin kelimâtı ile ifade edilen hikmetli nizam içindeki adilli mîzan; ve adli gösteren mîzan içinde bulunan dikkatli san’atlar, nakışlar; ve maharetli nakışlar ve zînetler içinde rahmet ve ihsanı gösteren ayrı ayrı tatlı tatmaklar; ve ayrı ayrı güzel kokular ve hoş tatmaklar içinde birer mu’cize-i kudret olan tohumlar ve çekirdekler, gayet zâhir bir sûrette, bir Sâni-i Hakîm, Kerîm, Rahîm, Muhsîn, Mün’im, Mücemmil, Mufaddıl’ın vücûb-u vücudunu ve vahdetini ve cemâl-i rahmetini ve kemâl-i rubûbiyetini gösterir. İşte, eğer bütün rûy-i zemindeki ağaçların lisân-ı hallerini birden dinleyebilsen, hazînesinde ne kadar güzel cevherler bulunduğunu göreceksin, anlayacaksın.

    Sözler, s. 611.

    YanıtlaSil
  2. Rabbimizin yaratma sanatını gözler önüne serdiğin için teşekkür ederim ablacığım.. Hepsi lisan-ı halleriyle zikrediyorlar, keşke anlayabilsek...

    YanıtlaSil
  3. Güzelim son cümlesini eksik yazmışım şimdi farkettim. Müsaadenle düzeltip ilave ediyorum inşaAllah.

    ... dinleyebilsen, يُسَبِّحُ لِلّٰهِ مَا فِى السَّمٰوَاتِ وَمَا فِى اْلاَرْضِ hazinesinde ne kadar güzel cevherler bulunduğunu göreceksin, anlayacaksın.
    Sözler, s. 611.

    Ayeti kerimin manası:
    (Yüsebbihu lillâhi mâ fis-semâvâti vemâ fil-ardıl-melikil-kuddûsil-azîzîl-hakîm.) "Göklerde ve yerde ne kadar mahlûk varsa, ne kadar yaratık varsa, göklerde ve yerde olan her şey Allah'ı tesbih ediyor." diyor ayet-i kerime.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Allah razi olsun zisuurum .muhabbetle canim

    YanıtlaSil
  5. öznurum .özü sözü nurum
    Allahim razi olsun dua buyur anlayanlardan olayim olalim
    hersey onu anlatmakta is ki görebilelim
    muhabbetle can

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle