es selamü aleyküm dostlarim .
yogun gecen bir günün sonunda ancak yazabiliyorum postu
hemen tarife geciyorum yazmak istedigim cok sey olmasina ragmen es geciyorum .
pastamiz sekil olarak bir turizim dergisinde gördügüm resim üzere hayal edip uyguladim
ama tarif bana ait
malzeme hamuru icin
500 gr un
120 gr pudra sekeri
150 ml süt
150 ml siviyag
2 yumurta
42 gr yas maya
ic malzemesi üc cesit
&
cevizli ic
1 su bardagi ceviz cekilmemis halde
2 yemek kasigi galeta unu
100 gr bal
3 yemek kasigi su
bir fiske tarcin
&
peynirli ic
200 gr labne peyniri
50 gr toz seker
1 yumurtanin beyazi
20 gr nisasta
&
recelli ic
120 gr arzu ettiginiz recel türü ben visne kullandim
1 yumurtanin sarisi yapistirmak icin
hamur malzemelerinin un haric hepsini bir kaba koyalim iyice karistiralim
unu ilave edip güzelce yoguralim
mayalanmasi icin bekletelim hamurumuz mayalanirken iclerini hazirlayalim
cevizi biraz iri olacak sekilde ögütelim
icersine cevizli ic malzemesinin kalanlarini koyup karistiralim
peynirli ic malzemesinide ayri bir kapta hazirlayalim tüm malzemeyi koyup karistirin
yumurtanin beyazini peynirli harca koyuyoruz sarisini yapistirmaya kullanacagiz
recelli malzemeyi resimleri yüklerken malesef silindi onda yapilacak birsey yok yanlizca kavanozu acacaksiniz ;)
yuvarlak ortasi delik kalibimizi tereyaginla bolca yagliyoruz üzerine bir iki kasik un koyup kalibi salliyoruz her yerine un yapisacak fazlasini silkeliyoruz
mayalanan hamurumuzu yumurta büyüklügünde bezelere ayiriyoruz toplam 24 tane olmali
avcumuzdan biraz büyük olacak sekilde elimizle aciyoruz ve keanr kismina biraz yumurta sarisi sürüyoruz firca yardimi ile
ortasina harcimizdan koyup kapatiyoruz pohaca seklinde
sekiz tanesi peynirli sekiz tanesi cevizli sekiz tanesi recelli olacak
kalibimiza resimde görüldügü üzere bir recelli bir cevizli bir peynirli olacak sekilde dolduruyoruz
kalibimiz dolunca mayanlamasi icin ilik bir yerde bekletiyoruz
kabaran hamurumuzu önceden isittigimiz 200 derecede 10 dakika pisiriyoruz daha sonra isiyi 180 dereceye ayarliyoruz isiyi düsürünce kalibimizin üzerine firin kagidi koyalim 50-60 dakika pisirelim son on dakikada üzerini acalim kizarinca alalim .
dikkatlice cikaralim soguyunca üzerine bol pudra sekeri serpelim .
dilimleyerek servise sunalim .
pastamiz bir gün kalsada bayatlamiyor ama ayni gün tüketilmesi tavsiyemdir
afiyet olsun dualara talibim dostlar
ve aleyküm selam
YanıtlaSilmaşaAllah
hayal gücüne hayranım...
tadını da merak ettim...
en kısa sürede denenecektir inşaAllah
Abla sen tam bir mutfak dahisisin:) inanılmaz. Rabbim nimetinihelal ve Şükrü bol olandan versin inşallah. Ellerine saglık. Dua ile...
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacığım. Çok değişik bir tatlı çıkarmışsın ortaya. Kek gibi görünüyor. Çok lezzetlidir eminim.
YanıtlaSilMaya ne kadar konacak caaann :)
YanıtlaSilMaşallah barekallah.. süper fikir, süper tarif..Allah nazarlardan korusun seni..öpüyorum seni kocamana :))
Bu ne farklı, bu ne güzel tarif.AllAH'ım nazardan korusun,en kısa zamanda yapacağım inşallah,elllerine sağlık.
YanıtlaSilMelek ablam benim...
YanıtlaSilAkşam akşam bu ne muntazam bir tariftir böyle.
MaşaAllah BarekAllah mahire'm :)
Ellerine güzel yüreğine emeklerine sağlık.
Rabbim son nefesimize kadar daim kılsın yolunda cümlemizi İnşaAllah.
Derin muhabbetlerimle..
Canımmm, bir defa yapılışı çok ilginç, kek kalıbında ilk defa böyle bir şey gördüm ,ee dur bakalım daha neler göreceğim sultanım,ellerineee sağlık...
YanıtlaSilMarifetlim benim.
Canım bu ne marifet, bu ne hüner, bu ne şahane bir şekil, bu ne afet bir lezzet...Ellerine sağlık. Sofrandan bereket eksik olmasın inşallah. Sevgilerimle..
YanıtlaSilhayırlı günler.
YanıtlaSilsenin verdiğin isimlere bayılıyorum.
ellerine sağlık şifa olsun.
Günaydın blogunuzu yeni keşfettim.Mevlana'nın şiiri sabah sabah beni benden aldı.Tarif çok ilginç daha önce yemediğim ve görmediğim bir tarif..Her şey çok güzel görünüyor.Ellerinize emeklerinize sağlık.Bundan sonra takipteyim.Arzu ederseniz ben de beklerim.Sevgilerimi gönderiyorum..
YanıtlaSilMerhabalar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve muhteşem bir görüntüsü var.
YanıtlaSilSaygılarımla..
Hakikaten kirli çıkıymış:)
YanıtlaSilBayıldım tek kelimeyle fikir süper şekil süper ellerine emeklerine sağlık ablam:)
ismi de kendi de çok orjinal olmuş
YanıtlaSilçok değişik bir tarif ellerine sağlık canım
woww süpermiş bu ya :)
YanıtlaSilİlk gelen misafire yapıcam ben bunu :)
şaka gibisin ablam sen ya yok artık dicemmmmmm :)
YanıtlaSilellerine sağlık ne müthiş bişi senin gibi tariflerinde ...
yapmalı ama en kısa zamandaaaaaaa :)
ay hiç gidesim yok benim bu tarifin yanındannn hep bakim öleceeee :)
Canım arkadaşım dün akşam sendeydim.Bu harika tarifin için yorumumuda yazdım ama internet koptu yorumum kayda geçmedi.Ancak benim küçük hanım zeynep alyamina pek mızırdanıyordu.İkinciye yazamadım.Bi tanem Allah sana sağlık sıhhat ve uzun ömür nasip etsin bizde senin bu güzelliklerinden mahrum kalmayalım.Yine beni hayrete düşürdün.Bu nasıl bir hayal gücü ve fikirdir.Bayıldım ellerin dert görmesin.Yüce Rabbim yaptılarını huzur ve sağlıkla yemeyi nasip etsin ellerine sağlık canım benim.Sevgiyle kal.Dualarım seninle...
YanıtlaSilAblacım bunu yapmak istiyorum çünkü en sevdiğim kek türü :)
YanıtlaSilEllerin dert görmesin. Bak kızın çok ama çok nasipli zira her hali ne güzel bir annesi var, maşallah barakallah :)
Muazzam! ellerinize sağlık. Hemen kalkıp yapasım var..
YanıtlaSilAblaaaam uzun zamandır ugrayamıyordum bloguna (çok yogunum bu aralar hayırlısı olsun hakkımda) sen ne güzel tarifler yapmışssın nasıl ilginç güzel tarifler paylaşmıssın böyle Ellerine kollarına sağlık ablacım... Bu pastadan varsa hala beni düşünerek de ye bir dilim cünkü enfeees görünüyor ;))) Baki selam ve dualarımı bırakıyorum sana En güzel emanetciye emanetsin....
YanıtlaSilİsmine bayıldım öncelikle
YanıtlaSilGörüntüsü de harika
Ellerinize sağlık
Sevgiler
tarif çok ilginç. görüntü de bir o kadar güzel. tadını çok merk ettim. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilharikasin bacimm ellerine saglikk cok degisik bir sey en kisa zamanda denemem lazimm seni seviyorum kokladimm
YanıtlaSilelinize emeğinize sağlık. pasta yine her zaman ki gibi harika görünüyor.
YanıtlaSildeğişik bir tarif çok merak ettim lezzetli olmuştur eminim. Ben de deneyeceğim, kızım için tam bir lezzet bombası olacak :)
YanıtlaSilÇok enteresan bir şey olmuş .
YanıtlaSilEllerine sağlık , çok geçmiş olsun .
Dualarım seninle...
Harikasin canim yaa. Masallah olsun. Bayildim ben bu pastaya.. En kisa zamanda bu harika pastayi yapiyorum..
YanıtlaSil