Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rikotta ,türkcesi lor peyniri :)


Es selamü aleyküm canlarim dostlarim ziyaretcilerim takipcilerim .
hayirli bir gün dileklerimle geldim.hava buz gibi elim ayagim donuyor üsüyorum 
gönlüm yorganin altina girip, bir fincan kahve ile kitaplara gömülmek istiyor. 
lakin gündelik yasam müsade etmiyor bu arzuma 
son günlerde zorlarim var  dua buyrun .
verimim düstü farkindayim .Rabbimin müsadesiyle 
inaniyorum ki dualarinizla düzelecek 
tarifimize gelince resimler özentisiz ama lezzete güvendigim icin tereddüt etmedim eklemeye 
tarifimiz ricotta peyniri bizim tabirimizle lor peyniri .
alisilmis lor peynirinden farkli kremamsi lezzeti ile damaklarda sölen olusturacak
bu peyniri kahvaltida, tatlilarinizda, pohacalarinizda,pastalarinizda kullanabilirsiniz .
gerekli malzeme 
1,5 litre süt 
400 ml krema 
3 yemek kasigi limon sirkesi 
2 cay kasigi tuz 


tenceremize sütümüzü koyalim üzerine kremayi bosaltalim 
tuzu sirkeyi ilave edip ocaga koyalim 

ocakta bir iki tasim karistirarak kaynatalim
 kaynamaya baslarken peynirimiz olusmustur zaten ;)

ocaktan alip bes dakika daha bekletelim. kepceyle

cok sIk bir elege bosaltalim  birakalim suyu süzülsün iyice 

elegin sIkiIigini görmeniz icin cektim bu kareyi yoksa peyniriniz akar gider 
yoksa sayet böyle bir elek beyaz bir tülbent kullanabilirsiniz 

karabiberi cok severim. peynir toplarimin bazilarini taze dövdügüm karabiber ile kapladim 
lezzet müthistir kis günlerin de icinizi isitmak icin harikadir 
taze dogranmis maydanoz ,toz kirmizi biber cörek otlari ve susama batirarak cesitli lezzetler elde edebilirsiniz 
yukarda bir kare varki siddetle tavsiye ediyorum peynirinizsin özerine bal gezdirip ceviz eslinde servise sunabilirsiniz .
pastalarda kullanmak icin yapacaksaniz peynirinizi tuzu az koymanizi tavsiye ederim .
sirke yerinede alerjisi olanlar limon kullanabilirler 
 yada limon tuzunu biraz suda eritip ekleyerek yapabilirler 
careler tükenmez Allahin izni ile





21 Kommentare:

  1. Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Es selamu aleykum Sevgili Allahneverdiyse...blogunuzu yeni izlemye basladim,guzel tarifler paylasyirosunuz,emeginize saglik..
    2 sorum olacakti cevaplandirirasaniz cok mutlu edersiniz beni...Bu krema dediginiz,Crème fraîche mi?Sut pastorize yani marketden alinan kutu sutte ola bilir mi? Yagliligin prozenti ne kadar olmali?Selamet ve saglicakla...

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar zarifler maşaAllah.
    Peynir delisiyimdir ama tuzsuz olması münasebetiyle yiyemiyorum bir türlü loru :(
    Ama seninkiler tuzlu olduğu için ve iştah kabartan cinsten oldukları için asla hayır diyemem.
    Emeğine yüreğine sağlık ablacım.
    Baki muhabbetlerimle...

    YanıtlaSil
  4. ablam sen çok marifetlisin...
    bayılıyorum yaptığın herşeye :))
    bu peynir toplarını da çok sevdim...
    ve özellkle peyniri kendin yapışın muhteşem...

    keşke Türkiye de olsaydın :))

    ellerine sağlık ablam...

    YanıtlaSil
  5. hepsi de çok güzel görünüyor, ellerine sağlık ablacım

    YanıtlaSil
  6. Burda fransa'da bulamayipta kendim yapmistim, guzel oluyor :) Seinde ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  7. ve aleyna aleyküm selam sevgili hilal .
    bu peynir normal dayanabilir sütle olur yag orani 3,5
    kremadan kastim normal sivi kremadir schlagsahne
    cremfraîche cok farkli birsey

    gisi
    bahar
    eflatun
    bahar hepiniz sagolun canlarim
    iyiki varsiniz yoksa yaptiklarimin ne kiymeti kalir

    YanıtlaSil
  8. sirinem sagol bitanem
    insAllah bir gün oda olur .
    yan yana olmasakta arada bir bulusuruz

    sarildim sirinem

    YanıtlaSil
  9. okadar güzel seyler yapiyorsunki imreniyorum ve cok hevesleniyorum :) yine güzel görünüyor ve lezetli ellerine saglik ve eminimki sofralara renk katacaktir

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  10. Rabbim,gönlüne,ömrüne,günlerine, sağlık,sıhhat,afiyet versin Meleğim..
    Ben de öyleyim desem,şöyle kıvrılıp evimin en kuytusunda, sarıp sarmalanıp yorgamına,alıp elime kitaplarımı okumak,okumak istiyorum..
    Ama varsa yoksa dünya telaşları :(
    Ne zaman bitecek bilemedim ki ben:(
    Sağlık olsun,ne diyelim..
    Peynir topların çok nefisler,çok güzeller..
    Ellerine,emeğine sağlık..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  11. Aleyküm selam sevgili arkadaşım ellerine sağlık yine döktürmüşsün.Ben loru ballı cevizli daha çok seviyorum.Ama loru hazır alıyordum, tarifi yazdım.İnşAllah artık kendim yapacağım...Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Süper görünüyor, maşaALLAH ne marifetlisin :)
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık canım.
    ben bu tabağı aldım.
    Yeni hicri yılın hayırlara vesile olsun.

    YanıtlaSil
  14. harika olmuş bunlar yaa görüntüsü çok güzel tadı da nefistir ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. harika bir tarif :)elinize emeğinize ve paylaşımınıza sağlık

    YanıtlaSil
  16. soğuk ha.
    buralara sonbahar bile daha doğru dürüst gelmedi.
    lor peynirini, domates, yeşil biber ve zeytinyağı ile severim.
    çingen pilavı deniyor.
    kahvaltılık.
    :)

    YanıtlaSil
  17. resimler özentisiz mi düşüp bayılcam şimdi ama :)))
    süper görünüyorlar ablacım ellerine sağlık,ya umarım iyisindir ya aklım kaldı, dualarımız herzaman seninleki zaten :) hadi mutlu hafta sonların olsun ...

    YanıtlaSil
  18. çok güzel ve lezzetli görünüyorlar, yalnız sormak istediğim bir şey var bu limon sirkesi dediğiniz bildiğimiz limon tuzumu yoksa elma sirkesi gibi sıvı halde satılıyormu (cehaletimi mazur görün, ilk kez duydum limon sirkesini) sitenizi takibe aldım, bende beklerim :D

    YanıtlaSil
  19. Ne zaman süt kesilse üzülmek yerine sevinesim tutar :) Lor peyniri çok güzel olur gerçekten. Ama içine krema katmak aklıma gelmemişti. Akıl küpüm benim:)

    Tuzsuz peynirle Elazığ'ın meşhur peynirli (şekerli)ekmeğini de yapabiliyoruz :)

    YanıtlaSil
  20. Marifetli cadi hosgeldin
    limon sirkesi bildigimiz sirke canim limon tuz degil

    cok tesekkür ederim bende iadeyi ziyarete geliyorum insAllah

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle