Es selamü aleyküm dostlarim .
birkac günlük aradan sonra buradayim .dilerim hepiniz iyisiniz .
benmi nasilim ? hamdolsun Allemlerin rabbine .
suan itibari ile isvicredeyim .kismetse haftaya kadar sürecek ziyaretim .
hem ziyaret hemde hizmet rabbimin izni ile
isvicre islam toplumunun SiG .kizlarimiza verdigi bir haftalik islami egitim seminerin de 70 kizimiza yemek yapacagim. sizlerden dua istiyorum rabbim utandirmasin insAllah
resimde görmüs oldugunuz lezzeti sizlere sunmak istedim .
ve biliyorum son günlerde sizleri ihmal ettim . lakin hakli sebeblerim vardi
duygularim kelimlere yazilara sigmayacak kadar yüklü idi halada öyle .simdi
zamanim daralmakta o sebeple sizlere kiz kardesimin bizlere hazirlamis oldugu bu lezzeti paylasayim
&
KESKEK
bir bir sordum. ölcüsünü püf noktalarini, hepsini didik didik ettim.
oldugu gibi aktariyorum sizlere
haliyle yapilisinin resimlenmesi yok. onun söyledigi sekil aktariyorum sizlere
ama inanin lezzet muhtesem sanildigi kadarda zor degil . tabi onun anlattigi sekliyle diyorum .
malzeme
1 kilo asurelik bugday
7 tane kuzu incik
300 gr kemiksiz kusbasi et
ve 7 litrelik bir düdüklü tencere
tuz karabiber
üzerine arzu ettiginiz miktar tereyag
yapilisi
bir gece önceden bugdayimizi yikayip isliyoruz
ertesi gün kuzu incikleri yikayip süzdürüyoruz. kemiksiz etimizi iri kusbasi dogruyoruz
düdüklü tenceremizin kiz kardesimin söyledigine göre her düdüklü tencerenin bu parcasi varmis
alta konulan delikli bir kapak yiyecegin tabana yapismasini engelliyormus
zira kardesimin dedigine göre dibini sarmasi mümkünmüs cünki pisme süresi uzun dedi
bu parcayi tencerenin dibine koyup üzerine yikadigimiz incikleri diziyoruz.
onun üzerine dogradigimiz kusbasi etleri ilave ediyoruz. süzdürdügümüz bugdayi en üzerine bosaltiyoruz
tuzunu karabiberi bol ekleyip, bugdayin üzerini dört parmak gececek kadar su ekleyip düdüklünün kapagini kapatiyoruz .kisik ateste dört saat pismeye birakiyoruz .
dört saatin sonunda düdüklünün kapagini acip inciklerin kemiklerinden ayiriyoruz. tahta bir kasikla bugday ve et iyice ezilinceye kadar dövüyoruz .
daha sonra firinimizi 230 dereceye isinmaya birakip keskegimizi firin tepsisine bosaltiyoruz .
üzerine bol miktarda tereyagini kücük parcalar halinde birakiyoruz ne kadar bol o kadar lezzet yani ;)
hemen firina veriyoruz tereyag eriyip hafif kizarinca kadar birakiyoruz yaklasik 10 dakika
tepsiyi alip dogru sofraya ikrama sunuyoruz
kis günlerinde bedene saglik olan bu lezzeti mutlaka deneyin dostlar .
afiyet olsun dualariniza talibim .
&
unutmadan belirteyim konu devamli asagilarda kaldigi icin tekrardan güncellemeye su an vaktim yok .
ama unutulsun istemiyorum destani mercan pastamizin icersinde ne var sorusuna cevap verip hediye cekilisine katilma süreniz azalmakta belirteyim dedim .
(yanlizca takipcilerim tahminde bulunabiliyor )
linki asagiya birakiyorum katilmayanlar tahmin yorumu okonuya birakip cekilise katilabilirler
blogum önce Allaha sonra sizlere emanet
ziyaretlerinize gelemedigim icin beni mazur görün artik bu hafta olurmu .
sizleri seviyorum ve en emine emanet ediyorum
muhabbetle