Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aşk-ı Derun Pastasi

aksama kadar siz bir isim bulun ,kismetse aksama ekleyeyim demistim 
ve geldim 
es selamü aleyküm dostlarim hayirli aksamlariniz geceleriniz olsun .
dün beynimi bosaltma cabasi sonucunda ortaya cikan bu görüntüdür.. 
benim kendimi dinlendirdigim ,bir olay pasta yapmak. ruh halime göre sekil alir, icerigi ona göre degisir
niyetimde bir ziyaret vardi planli  
bu gün bir ablamizi hayirli olsun ziyaretine giderken götürdüm pastami .
 peygamber efendimizin sünnetlerinden ,bir misafirlige giderken tatli götürmek .. ne güzel bir sünnet cifte mutluluk yasatan insani huzura götüren paylasmayi sevgiyi artiran 
hem sünneti yeniyeyi yasatmak, hem insanlari mutlu etmek,
pastayi yaparken ayri bir mutluluk paylasirken ayri 
sonsuz hamdü senalar olsun alemlerin Rabbine 


sasirmaca yok siz soktunuz benim aklima destani mercan pastasinda okadar co pancarli yorumu geldiki 
pancarli bir yas pasta yapmak sart oldu :)
malzeme 
500 gr pancar 
500 gr toz seker 
2 su bardagi  su bardagi su
keki icin 
200 gr oda isisinda tereyag .yada margarin 
3 yemek kasigi pudra sekeri 
6 yumurta 
3,5 su bardagi un 
1 pk kabartma tozu 
yarim cay kasigi tarcin 
yarim su bardagi süt 
&
dolgu malzemesi 
1 pk vanilyali puding 
200 gr krem peynir yada maskarpon peyniri 
4 yemek kasigi pudra sekeri 
400 ml süt (puding icin )
1 poset krem santi 
1 su bardagi süt (santi icin )
&
aralara serpistirmek icin orman meyvesi yaklasik 200 gr  

yapilisi 
öncelikle pancarlarimizi tek tek  aliminyum folyoya sarip firinda pisiriyoruz 
ortaboy pancarlar yaklasik 1 saatte piser hemen sicakken kabuklarini soyup dogruyoruz 
üzerine sekeri ve suyu ekleyip kaynatiyoruz serbet olacak kivamda olmasi yeterli yaklasik 20 dakika tenceremizden 
 yaklasik yarim su bardagindan fazla suyundan bir kenara ayiriyoruz kekleri islatmak icin kullanacagiz  bu suyu .pancarlarimizi  elblendirindan geciriyoruz ön hazirlik tamam ;)

mikserimize tereyagini pudra sekerini koyup iyice cirpiyoruz .üzerine yumurtalari ekleyip homojen bir kivam alincaya kadar cirpmaya devam ediyoruz. pancarimizdaki  seker pastamiz icin yeterli seker 
sakin seker eklemiyoruz fazladan 

el blendirindan gecirdigimiz pancarimizi ilave edip bir kez daha karistirip

unu kabartma tozunu tarcinida ekleyip bir iki kez daha karisitrip unu yediriyoruz 

20-30 cm capindaki tüz iki tepsiye paylastiriyoruz isitilmis 180 derece firinda
yaklasik 50 dakika pisiriyoruz kürdan testi yapmayi ihmal etmeyin 

pisen keklerimizi sogumasi icin kaliplardan cikarip dinlendiriyoruz 
önce üzerlerini hem  düzlemek amacli hem süsleme amacli  ince bir tabaka kesiyoruz bunlari süslemede kullanacagiz atmiyoruz 
daha sonra ikiye iki pad olacak sekilde kesiyoruz keklerimizi 
 her iki kekimizide toplam 4 parca olacak 
vanilya pudingini pudra sekerini ve sütü karistirip pisiriyoruz sogumasi icin onuda bir kenarda bekletiyoruz tüm malzemeler soguyunca kremsantiyi süt ile cipiyoruz 
soguyan pudinge krem peyniri ilave edip iyice karistiralim. en son kremsantiye pudingi ilave dip iyce karistirin 

saklama kabina hamurlarimizdan bir tanesini tabana koyalim üzerine pancardana yirdigiiz su ile firca yardimi ile keklerimizi ara ara islatalim 

üzerine kremamizdan biraz sürüp meyvamizdan serpistirelim daha sonra tekrar keklerimizden bir tanesini üzerine koyalim tekrar ara ara islatalim kremadan biraz sürelim  meyva serpistirelim 
bu sekilde pastamizi tamamlayalim kalan krema ile üzerini kenarlarini kaplayalim .
üzerinden hafif keserek cikardigimiz kek kirintilarini elimizle  iyice ufalayalim pastamizin  kenarlarina  diledigimiz gibi serpistirelim ve arzu ettiginiz dilediginiz gibi süsleyin 
bu asama artik ruh dünyaniza kalmis 
ben en üstüne beyaz cikolatada rendeledim 

mutlaka bir gün önceden yapilmali zira lezzeti etkileyen bir durum söz konusu
TARIF BANA AIT  
afiyet olsun dualariniza talibim dostlar 
yorumlariniz icin sonsuz sükran 

33 yorum:

  1. Ay bulamadım,bilemedim de, sadece açtım ağzımı ve gözümü seyreyledim:)
    Bu nasıl bir güzelliktir Meleğim böyle!
    MaşAllah,sübhanAllah..
    Ellerine,emeğine sağlık olsun..
    İsim bulununca gelirim ben yine:)

    YanıtlaSil
  2. "Meleğin Yüreğindeki Lezzet Pastası" :)
    Tam benlik bir soru bu can kuzum, isim bulma konusunda epey yeteneksizimdir :)
    Ama fotoğrafı görür görmez yüzümdeki kocaman gülümsemeyi bir görebilseydin.
    Bayıldım desem az kalır balım benim.
    O güzel yüreğine, emeğine sağlık adı gibi Melek ablam, can ablam benim.
    Koskocaman sarıldım :)

    YanıtlaSil
  3. yane ne denır kı tablo elıne sağlık

    YanıtlaSil
  4. sevgili ablam,
    şu anda çoluk çocuk ekrana kilitlenmiş bakıyoruz...
    kızım züleyha'ya yazdığın şeyi okudum,
    sordu ne pastası diye?
    ben de 'oda bize soruyor' dedim...
    'sen ne dersin' dedim...
    'kısmet pastası' dedi:)))

    YanıtlaSil
  5. 14 Şubat Pastası.
    Sevgiliye Aşk Pastası
    Sevgi pastası
    :))

    YanıtlaSil
  6. Melegim, mahirem yine döktürmüssun masaallah sana.

    Pastanin ismine gelince, üzerinde kalp oldugu icin aklima gelenler sunlar;

    Bu kalp seni unuturmu pastasi
    Kalbim seninle pastasi
    Kalpten kalbe pastasi
    Kalbim ellerinde pastasi
    Melegim daha yazayimmi? Yok yok birazda diger arkadaslar yazsinlar.
    Ayy cok merak ediyorum, acaba pastanin adi ne olacak.Firdevs



    YanıtlaSil
  7. Beyaz cikolatali kalp pasta dedi kizim görünce
    Selamlar

    YanıtlaSil
  8. bu tamda sevgililer gününe layık bir pasta olmuş :)

    YanıtlaSil
  9. Bence ismi "Kalbim Ellerinde" pastası olsun. Şahane olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Ben düsündümki pastanin ortasindaki kalp sevgisinden dagilip
    pastanin her tarafini kirmiziya bürümüs.
    Onun icin "korlasmis kalp pastasi" diyorum.
    Umarim begenirsin...

    YanıtlaSil
  11. Belliki ask ile yapilmis.adi ASK pastasi olsun:).ellerine saglik.
    Sevgilerimle

    Hülya

    YanıtlaSil
  12. Kalbim seni sevdi pastası... Çünkü ben bu pastayı çok sevdim.

    YanıtlaSil
  13. Renge bayıldım ben. Ve tek kelimeyle şahane olmuş bu pasta. Şekli, süslemesi, malzemeleri..
    Çok güzel bir pasta çıkarmışsın ortaya ablacığım. Ellerine, yüreğine sağlık. Yiyenlere afiyet olsun.
    Aşk-ı Derun da benim fikrim.

    YanıtlaSil
  14. @Deniz
    vaaaaaav bir osmanli asigi olarak bayildim bu isime .denizim
    galiba ismi bu olmali

    YanıtlaSil
  15. Beğenmene sevindim, Osmanlıca kelimeleri seviyorum ben de. Çok daha anlam katıyor bazen anlatılmak istenene..

    YanıtlaSil
  16. Melekçim nefis görünüyor.Pasta kekinin tarifini sevgililer günü için mutlaka deneyeceğim. Senin gibi süsleyemem ama denerim bir şeyler.. Eline yüreğine emeğine sağlık.. Olsada yesem dedim.. Sevgilerimle..:)

    YanıtlaSil
  17. WE ALEYKUM SELAM.Ellerinize sağlık yaptığınız pastaya ve yaş pasta çeşitlerini çok beğendim elleriniz dert görmesin.ALLAH aemanet olun...

    YanıtlaSil
  18. Ellerine sağlık canımm,
    yaza bana pasta yapmazsan bak sana neler edeceğim.

    YanıtlaSil
  19. Off off,ismi de cismi de pek hoş :)
    Yapan hoş olunca, pastaya da ayrı bir hoşluk geliyor bence.
    Emeğine sağlık Meleğim.
    HAYIRLI CUMALAR DİLERİM..

    YanıtlaSil
  20. Canım hayırlı cumalar ismide kendiside sunumuda mükemmel.
    ellerine ve o güzel yüreğie sağlık afiyet şifa olsun:)

    YanıtlaSil
  21. melek ablam,
    nasıl bir aşktır bu maşallah maşallah,
    ellerin dert görmesin afiyet şifa olsun,
    uğrayamadım yoğunluktan özrümü kabul et lütfen,
    ilk fırsatta geldim seni görmeye,
    tatlı yanaklarından öper şeri,
    aşk-ı derun...
    alıp gitsem mi?

    YanıtlaSil
  22. ve aleyküm selam


    bizim eve de gelirmisiniz :)

    maşallah, barekallah
    sanat eseri pastaların herbiri...

    YanıtlaSil
  23. Banada beklerim ama gelirken banada bu muhteşem pastadan yaparsın dimi..:))
    Senin pastalarının ayrı bir al benisi,güzelliği var.
    Canım elelrine,emeğine sağlık.
    Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  24. Ellerine saglik cok güzel olmus:)

    YanıtlaSil
  25. CANIMIN İÇİ BU NASIL BİR GÜZELLİKTİR BÖYLE
    ELLERİN DERT GÖRMESİN KISMETLE DOLSUN
    HAYIRLI SABAHLAR

    YanıtlaSil
  26. Süper gözüküyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  27. Nefis olmuş CANIMMM...MaşALLAHHH...ELLERİNE KOLLARINA SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  28. İsmde kendi gibi güzel olmuş. :) sevgiler.

    YanıtlaSil
  29. Pastalarınıza bayıldım.. hepsi çok güzeller, ellerinize sağlık :)

    Bu nefis tariflerden sonra sizi izlemeye almamak olmaz :)

    kurdelelikedi.blogspot.om

    YanıtlaSil
  30. Ellerine sağlık balıımm, nasıl da görmemişim ben bu pastayı..sanırım hasta zamanıma rastlamış :(
    Şahane her zaman ki gibi..Ben de pancarlı bir kek yapmıştım hem de kalpli kalıpta :) ne tesadüf :))

    YanıtlaSil
  31. Böyle güzel pastaya ancak bu isim yakışırdı yani...
    Bayıldım pastanıza ...Ellerinize sağlık...
    Orman meyveleriyle ne de güzel bir tadı vardır kimbilir...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  32. Buda tek kelimeyle muhteşem benim vanilyalı pudiglele yapılan pastalarda sizin kullandıgınız. Pudig kaç gıramlık türkiye de kilerle ölçüleri aynımı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili Handan
      farkli markalar farkli ölcüler iceriyor
      genelde kullandigim marka 37 gr lik türkiyedekilerin gramajini bilmiyorum
      muhabbetle

      Sil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle