Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yalanci iskembe corbasi

Es selamü aleyküm dostlarim 
sicacik bir corba getirdim sizlere. sakatat yiyemeyenlere iskembe tadinda seneler öncesinde yapmistim unutulan lezzeti bana GiSi hatirlatti sagolsun 
malzeme 
3 adet tavuk butu (mutlaka lezzet farkli )
3 yemek kasigi un 
1 yemek kasigi tepeleme tereyag 
tuz karabiber 
terbiyesi icin 4 yumurta sarisi 
1 orta boy limonun suyu 

serviste 
2 dis ezilmis sarimsak 
1 cay bardagi sirke 
üzerine gezdirmek icin yarim cay bardagi siviyag+2 kahve kasigi tereyag 
1 kahve kasigi dolusu toz kirmizi biber 
yapilisi 
bu kismi resimleyemedim acelem vardi ve önceden hazilamistim 
tavuk butlarini yikayip tencereye koyalim üzerine 1,5 litre su koyup tuz karabiber ekleyerek haslayalim 
yavastan olmali arada üzerine biriken köpükleri alarak 
haslanan butlari süzüp bir tabaga alalim.
 tavuk suyumuzu tekrar tel süzgecten gecirelim bir kenarda beklesin. yanliz üzerini iki litre olacak sekilde su ile tamamlayin .
butlari derileri ile beraber didikleyin sakin derilerini cikarip atmak yok :) 
tencereyi ocaga koyup tereyagini ile beraber unumuzu hafif kavuralim 

üzerine tavuk suyumuzu ilave edelim ocakta orta ateste 15 dakika kaynatalim 
tuzunu karabiberini ilave etmeyi unutmayalim 
bir kapta yumurta sarilarini ve limon suyunu cirpalim 
üzerine kaynayan corbamizdan iki kepce dolusu ilave edip 
hemen geri ocaktan cektigimiz! 


tenceremize ilave edelim bir yandan karistiralim 
hemen arkasindan didikledigimiz tavuk etlerini corbamiza ilave edelim. ocaga koyup yumurtanin kesilmesine firsat vermeden, bir tasim kaynamaya baslarken ocaktan cekelim 


servis asmasina gelmeden diger hazirlik olan sarimsakli sirkeyi hazirlayalim .
sarimsaklari ezip üzerine sirkeyi ekleyelim beklesin bizi 
kücük bir tavada sivi yag ve tereyagini eritelim hafiften köpürmeye baslayinca ocaktan cekip icersine biberi ekleyelim tekrar ocaga koymayalim yanmasin sakin 

kaselere bosaltip üzerine yagimizi gezdirelim.
 sirke yaninda eslik etmeli, lakin yiyen karar vermeli dozuna 
afiyet sifa ola dostlar 
dualara talibim  yorumlariniz icin simdiden hepinize ayri ayri tesekkür ederim 


19 yorum:

  1. Elleri öpülesilim...
    Yüreğini yüreğimde her daim tağtaze hissettiğim..
    Adı gibi Melek ablam..
    Şifa olsun, afiyet sıhhat olsun inşaAllah.
    Bir gün ellerinden yiyip içmeyi de nasip eder Mevlam İnşaAllah..
    seni çok çok seven, dualarından eksik olmadığın hassas kardeşin GiSi :)

    YanıtlaSil
  2. Ah ahhh.. şimdi bana bir -yok yetmez- 2 kase olsaydı...Boğazım ağrıyor, hastayım ya, ne de güzel giderdi..:)
    Ellerine sağlık canım,yine nefis bir tarif..Harikasın.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik Melegim..bizde yaz kis corba yiyenlerdeniz senin yonteminle yapacagim ins...benim de devamli yaptigim tarifle hemen hemen ayni ama yumurta sarisi fazla gelmiyor degil mi..opuyorum seni cok gulum :)

    YanıtlaSil
  4. Çok lezzetli bir çorba. Ben buna yalancı işkembe çorbası diyorum. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Biz de buna benzer bir çorba yaparız, terbiyesi daha farklı ama. Çok lezzetli oluyor, gerçekten de işkembe yiyemeyenler için bulunmaz bir tarif. Ellerine sağlık ablacığım.

    YanıtlaSil
  6. @GiSi

    estafurullah yavrum yanlizca aynayim ben
    duana gönülden amin diyorum elbet dünya gözü ile görüsmeyi nasip eder yaradan
    dualar müsterek

    YanıtlaSil
  7. @Tatlı'dan Tuzlu'ya..

    aynurum gecmisler olsun canim Allah c.c sifa versin
    canem kis aylarinda günesi az görüyoruz vitamin d lazim
    yumurta iyidir kötülemelerine bakma sen

    YanıtlaSil
  8. haticem sayende adi aklima geldi sagolasin canim
    muhabbetle

    YanıtlaSil
  9. denizim tesekkür ediyorum yavrum
    sevgilerimi gönderiyorum

    YanıtlaSil
  10. ve aleyküm selam

    İstanbul buz gibi... çorbalar imdadımıza yetişiyor
    biz de çok sık yaparız bu çorbayı

    hatta tavuğun derisinden yaparız...
    deriyi tütsüledikten sonra minik küpler halinde doğrayarak yaparız..
    çok lezzetli olur
    ama dikkat edilmesi gereken yağ mikratını az tutmak
    zira deri yeterince yağlı zaten
    eline sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  11. O kadar soğuk ki burası.
    Öyle çok üşüyorum ki.
    Şu çorban ısıtabilir ancak, içindeki muhabbetinle.
    Ellerine,yüreğine sağlık Meleğim..
    Şifa olsun..

    YanıtlaSil
  12. O tabaklar nedir???? Ben çorbaya bakamadım inan, muhteşem :)) Maşallah! Çorba da neis kokusu geldi burnuma :)

    YanıtlaSil
  13. @Tarif defteri
    aytenim
    hakkini helal etcan
    cepten yazmistim yorumlara cevabi senin ve aynurumun yorumunu tek görmüsüm :(
    muhabbetle bitanem

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize saglik Melek ablacigim.Corbaniz cok lezzetli gözüküyor.Sizi bir kac aydan beri takip ediyorum ve cok begeniyorum.Ben 38 yasindayim,Almanya Duisburgda oturuyorum,Zonguldakliyim.Sizinde Almanyali oldugunuzu biliyorum,ama Stuttgart biz ne yazikki cok uzak.Ama olsun,yeterki gönüller yakin olsun.Ben sizin yasinizi bilmedigin icin size Abla diye hitap ettim,insALLAH sizin icin bir sakincasi yoktur.Kendinize iyi bakin.RABBIME emanet olun.Duisburgdan kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Ben sakatatda seviyorum ama eşim pek sevmez,arada bende yaparım böyle yalancısından..
    Çok iştah açıcı görünüyor canım..
    Ellerine sağlık.
    Çok çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  16. hımmm tam bu havaların çorbası bu :)
    sıcacık mis gibi ellerine sağlık ablacım çok güzel bir tarif...

    YanıtlaSil
  17. Canım biliyorsun sen işkembe deyince ben iğğğ demiştim ve iğ deme ,bu yalancı demiştin ya ben yalancıları sevmeyemi başladım ne:))
    Harika bu harika yarın gece yapacağım ellerine sağlık kocaman öptüm.

    YanıtlaSil
  18. yalanci corba ama lezzetli:):)

    YanıtlaSil
  19. Çorbanız çok güzel ve lezzetli görünüyor ama tabaklarınızında hakkını yememek lazım bayıldım tabaklarınıza...Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle