Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sebzeli bezelye

Es selamü aleyküm dostlar 
sizlerde farkindamisiniz yavas yavas heves kaybi var sanki bende .
sebebi ne olaki ?? 
yok  caydim tarife geceyim ben :) 
kis günlerinde sebze olurmu ? buzluksa olur.
yaz günlerinde bile cok zaman tercihimi dondurulmus gidalardan yana kullanirim. nedenmi ?sebzenin 
cöbe atilacak fazlaliklarina para vermem. zamanimi alacak islerden tasarruf ederim .kalitemi diye sorarsaniz ? standartlara göre sebzeler mevsiminde toplanir dondurulur .
dondurulmus sebzeler 
yani hazir ürünlerde yikama tarim ilaclarindan daha iyi temizlenmis olur.
en önemlisi ihtiyacim kadarini kullanir gerisini tekrar saklayabilirim .ve uzun süre kullanma icin  hazir beni bekler bu kadar artilara nasil hayir derim :) 
bu yemegimiz  öylesine yaptigim  bir lezzet ama neden olmasin ki blogumda dedikten sonra,
 baktim ki tarif yaziyorum .resimler özentisiz kusura bakilmaya artik 
ve ne olur bana kizmayin eninde sonunda sizi ancueze alistiracagim 
sebze yemeklerin de vazgecilmezim ancuezim. ben seni severim deyip tarife geciyorum sustum :)
tarif  bana ait 
malzeme 
200 gr kiyma 
yarim cay bardagi sivi yag 
2 yemekkasigi tereyag
1 kuru sogan 
2 havuc ama cok büyük olmasin 
4 orta boy patates cok büyük olmamali 
2 yemek kasigi salca 
1,5 kahve kasigi toz yemeklik kirmizi biber 
2 tane ancuez 
750 gr dondurulmus bezelye 
2 tane kabuklari soyulup cekirdekleri cikarilmis domates 
yarim kahve kasigi kurutulmus dereotu ve ayni ölcü nane 
tuz karabiber 
4 tane kesme seker 
2 yemek kasigi sirke 
1 litre su 
tencerenize yaglari koyun üzerine ancuezi sogani yemeklik , havuclari bezelyeden biraz büyük küp sekilinde dograyip hepsini tenceye koyup ocaga koyun üzerine biraz tuz ve sekeri ilave edin kapagini kapatin 
yaklasik bes dakika kavurun cok kurumamali ama kiyma suyunu cekmeli 


salcayi  ve kirmizi biberi koyup bir iki kez daha cevirin 

havucla ayni boyda olmasina özen göstererek patatesleri soyup küp seklinde dógrayin 
domatesleride ayni sekilde dograyip 
 tencereye ilave edin bir iki kez daha cevirip 

buzlarini cözdürmeden bezelyeyi  ekleyin   bir iki kez karistirdiktan sonra 

suyunu, derotunu naneyi karabiber tuz ekleyin sirkeyi en son koyup kapagini kapatarak yaklasik 15 dakika pisirin .tencere kalitesin de 20 dakika olabilir erimesine firsat vermeyin 
pisince ocaktan cekip kapagini aralayin 
en az 20 dakika dinlenen yemegimiz servise hazir.
 yaninda piric pilavimi makarnami bulgurmu o size kalmis 
yemegimizin miktari 6 -8 kisilik aileye uygundur 
4 kisilik aileye sahip iseniz sayet yarim ölcü yapmanizi tavsiye ederim 
afiyet olsun dostlar dualariniza talibim 
yorumlariniz icin simdien tesekkür ederim 

10 Kommentare:

  1. Yemek zaten cok lezzetlidir eminim:) ama sadece yemek degil resimlerde harika...sanki resim cekilmis degilde boyanmis gibi:) nazar degmesin masAllah...

    YanıtlaSil
  2. Çok severim,çokta güzel görünüyor.İyiki paylaşmışsın ellerine sağlık :) Bu arada hayırlı kandiller.

    YanıtlaSil
  3. Ismiyle müsemma Melek2swyaq ablam! bugün sana 3 sorum var güzel bi giris yaptimki sorularima sabirla cevap veresin diye( :Oglum daha 10 aylik bu zamana kadar ona hic dondurulmus gidadan yemek yapip vermedim sence arada dondurulmusta verilebilirmi(Mesela bezelye)Ikincisi vanilya ekstrasinin alkolde bekletilerek yapildigini okumustum burdaki bebe büskivilerinin arkasinda bile vanilya ekstrasi yaziyo emin olmadigim icin alamiyorum bu konuyla alakali bi fikrin varmi?ücüncü ve son sorum malesef bu konu benim icin o kadar önemli ama yasamasida bi okadar zor seninde bildigin gibi tavuk etinin helal olmasi icin kesinlikle makinayla degilde elde tek tek besmeleyle kesilmesi lazim böyle satan bi yer biliyorum ama dinen helal olmasi icin sadece bu yeterli olmuyo tavugun büyümesi esnasinda necis seyler yememesi gerekiyor yani etinin pislikten olusmamasi gerekiyor hal böyle olunca bi senedir evimde tavuk etim yok ondan önce sofilerden aliyodum(helal et konusunda gercekten cok titizler)evime cok uzak oldugu icin artik orayada gidemiyorum senin burda gönül rahatligiyla güvendigin bi yer varmi?Cok uzattim hakkini helal et simdiden Allah razi olsun Rabbim bizi "helal haram ver Allahim senin kulun yer Allahim "diyen kullarindan eylemesin(amin) Rabia

    YanıtlaSil
  4. Ablacım bende dondurucudan kullanıyorum ama ben çözdürüp kullanıyorum çünkü direk kullanırsam buz kokusu alıyorum yemekte, biraz koku organım mesai yapıyor sanırım benim:))
    Ellerine sağlık ablacığım!

    YanıtlaSil
  5. İlk satırlardaki cümleleri görmemiş okumamış olayım..olmaz sensiz olmaz bir tanem..Sen biraz tatil yap, dinlen, biraz ara ver amaa..Asla bırakma....Litfen..
    Bezelyeyi ben de bu tarz pişiririm canım, ama tabi ki ançuezsiz :) nane ve dereotuna evet, ançueze nayır :) cesaret edemiyorum hiç tatmadığım bir şeyi denemeye ..:)
    Allah'a emanet ol cann..

    YanıtlaSil
  6. @Adsız
    sevgili rabia
    bebegine dodurulmus gide yedirebilirsin .vanilya özütüne gelince bircok vanilya özütü alkol iceriyor .ben genelde kendim yapiyorum vanilya cekirdeginden bahsettigin büskiviyi vanilya özütünden ziyade sanayi tipi yaglar ve fazla seker icerdiginden dolayi zaten yedirmeni tavsiye etmem .
    tavuk isine gelince bu konuda ne yazsam fetva yönüne gireceginden korkarim .bu sebeble birsey söylememeyi uygun buluyorum .cok ince ayrintilar gizli bu meselede bilir kisilerden bilgi almani isteyecegim ablam. hayirli kandiller dualarini beklerim

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık, bence fotoğraflar da yemek de harika. Hazır dondurulmuş sebze pek kullanmam ama yaz sebze ve meyvelerini kışın da kullanabilmek için sevdiğim bir yöntem benim de. Dediğin gibi istediğin kadar kullan gerisi duruyor, çürüme derdi olmuyor. Ayrıca o hevesim azaldı cümlesi de gözümden kaçtı sanma :) Bizi güzel yemeklerinden, pastalarından mahrum bırakmayı düşünme lütfen :)
    Kandilin mübarek olsun ablacığım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Hayirdir bacim, ne oldu de hevesin kirildi?
    Seni incitecek birseymi oldu da böyle yazdin.
    Kendine zaman ayirip biraz dinlen,bak göreceksin hersey yoluna girecek.
    Yaptigin bütün tariflere bayiliyorum, ellerine yüregine saglik canim benim.
    Kandilin mübarek olsun.selam ve dua ile.firdevs

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım benim.

    YanıtlaSil
  10. Sakın,sakın!
    Caymayı aklından bile geçirme:)
    daha senden öğrenecek öyle çok şeyimiz var ki..
    Sebzeli bezelye tam benlik,ekmek banıp yemelik.
    Ellerine,emeğine sağlık ablacım.
    Şifa olsun.
    Şu mübarek gece hürmetine,güzel Rabbim tüm dualarını kabul edip,tüm sıkıntılarını gidersin..
    muhabbetle..

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle