Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Et suyu konseme hazirlama

Es selamü aleyküm canlar hayirli cumalar .
et suyu tarifim var sizlere bu gün uzunca bir süredir arsivimde bekleyen .kizimin arkadasinin annesi sevgili nurgülcük istemisti  .o dönem hazirlamistim .lakin eklenememisti .
canlar et suyu tabletini tencereye atmak burda yapacagimiz sürecten cok daha kolay 
ama icersinde ne var bilmek ve en önemlisi glumat yani lezzet arttitirici olamamasi
 en büyük avantaji zira zararli bir madde .
derim,ki bir gününüzü ayirip hazirlayin. lezzetteki farki,
 sagliga zararli olmadigi icin gönül rahatligini yasayin 
malzeme 
700 gr kemikli et 
1 büyük kuru sogan 
1 iri havuc 
1 bas kücük sarimsak 
bir bag maydanozun saplari 
1 adet pirasanin yesil kismi 
2 parmak kalinligin da kereviz 
1 domates 
1 kapya biber 
2 yemek kasigi toz seker 
1 kahve kasigi tane karabiber 
tuz 
yarim cay bardagi siviyag 
2 adet defne yapragi 
2-3 adet ardic 
arzu ederseniz 2-3 yemek kaasigi dogranmis ic gömlek yagi 

tencereye siviyagi koyalim malzemeleri yikayip sogani soymadan ikiye bölelim havuc ortadan bölelim 
pirasayi ortadan dilelim 
sarimsagida soymadan kabuklu haliyle ortadan keselim .
sivi yagi büyük  bir tencereye .cünki su miktarimiz fazla olacak ve kizartirken etrafa 
sicramamasi icin kenarlari yüksek bir tencere kullanmak iyidir iyice isinan yagimizin icersine kemikli etlerimizi birakalim teker teker .icersine ic yagini ve toz sekeri ve 3 kahve kasigi tuzu koyalim 
resimde görüldügü üzere hal alincaya kadar iyice kizartalim .
sekerden dolayi rengide karamel haline gelecektir 
üzerine sebzeleri ekleyelim domatese yanlizca bir cizik atmaniz kafidir .tekrar tuz ilave si yaklasik 2 kahve kasigi daha karabiberleri defne yapragini ve ardici ekleyelim 
üzerine 3 litre su ekleyelim 
ilk kaynamaya basladiginda üzerine bir miktar köpük olusacaktir onu kevgir yardimi ile alalim 
et suyumuz fakurdamadan kaynamali sebzeler reklerini birakmadan özünü suya birakmali 
o sebeple en düsük ayara alip kapagini kapatalim .yaklasik 2 saat kendi  haline kaynamadan isinarak pismesi saglanip hazirlanmali 
et suyumuz pisince önce sIkI bir elekten süzelim biraz dinlendirelim
 sogumasina firsat vermeden tekrar bir kez daha süzelim 
süzerken en altta kalan tortusunu koymayalim bes on dakika daha dinlendirip birkez daha süzelim dipte kalan tortuyu yine koymayalim 
varsa pilastik kücük kaplariniza paylastiralim her bir porsiyon lezzet olarak yemekde his edilmek isteniyorsa .200 ml olmasi gerekmektedir .yoksa böyle kaplariniz
plastik bardaklara bölüstürebilirsiniz bu haliyle buzluk cekmecesini cikarip rafina dizin donduktan sonra plastik bardaklari kesip cikarin naylon torbalar koyup kullanmak icin saklayin 
her yemeginize bir bardak porsiyon yeterli olacaktir 
afiyet olsun dualariniza talibim dostlar cok ama coooookca 
Not 
bu islemi ayni sekli ile tavuk etinede uygulayabilirsiniz .
yapmaniz gereken tavuk kemiklerine 4-5 adet kanat eklemeniz lezzeti farkli kilacaktir 
ben sizlere burada normal kemikli et kullandim .
ama bilmelisiniz  ben et suyunu en fazla boyun  ile yaparim ;) 

21 Kommentare:

  1. Sevgili Melek ablacığım,
    bu benim yıllardır ihtiyacım olan bir tarifti ve ilk kez senin sayende sorularımın cevabını bulduğumu hissettim...ne kadar teşekkür etsem az sana.
    Allah razı olsun canım Melek Ablam...

    YanıtlaSil
  2. Harika bir tarif, oğluma daha besleyici çorbalar yapmak için bu et suyu tarifinizi not edeceğim hemen :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık ne faydalı bir bilgi olmuş
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Et suyuna çorba, pilav hatta makarna...
    Eşsiz bir lezzet, SubhanaAllah Ya Rabbim.
    MaşaAllah benim can ablama, ne de güzel anlatmışsın her zaman ki gibi.
    Ayrıca MSG tuzu denilen illet, o kadar feci bir şey ki, obezitenin bile baş düşmanı. Ama ne yazık ki hazır olan gıdaların %99unda mevcut :(
    Emeğine sağlık tatlım kıymetlimm.
    Öpüyorum o tatlı yanaklarından...

    YanıtlaSil
  5. Ablam aynı bende böyle yapıp kullanıyorum ellerine emeğine sağlık canım benim harikasın ama ben sadece eti haşlıyordum sebzede katacağım bundan sonra

    YanıtlaSil
  6. Cunku sen bitanesin de ondan :)
    Hayirli cumalar ablacim..lezzeti damagima kadar geldi..o derece yani :)

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Ne diyeyim size :) Allah razı olsun! Harika harika harika bir bilgi..Çooooooooook teşekkürler.. Alındı,yapılacak! ;)

    YanıtlaSil
  8. nefis olmus ellerine saglik canim, daha bir kac gün önce ev halki eti sevmedigi icin böyle birsey yapmayi düsündümde tam olarak nasil yaparim diye bilemedigim icin üzerine düsmedim, bununla cocuklarim eti sevmesede en azindan vitaminlerini alir diye düsünüyorum, azicik daha iyi olalim hemen malzemeleri alip deniyecegim.
    cok tsk.ler ablacim

    YanıtlaSil
  9. Eline sağlık çok güzel görünüyor. Ben domates koymuyordum. Bundan sonra koyarım. Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. bende et veya tavuk suyuna sebze koymuyordum birde böyle deniyecegim insallah selamlar

    YanıtlaSil
  11. Söyle tarife birdaha baktimda ardic nedir bilemedim almanca adine veya nerde satilir ben hic kullanmadim da

    YanıtlaSil
  12. Et ya da tavuk suyunu taze hazırlayıp kullanırım ama bu şekilde şahane bir fikir..bir kaç saat uğraşıp defalarca kullanma imkanı sundun bize..Allah razı olsun Melek'im..bir sürü sebzelerle beraber vitamini de bol olmuş..Ardıçı anlamadım ama ??
    Rabbim yar ve yardımcın olsun...

    YanıtlaSil
  13. türkiyede köftelere koyuluyor bu baharat genelde aynurum

    pasam almancasi Wacholder
    bahataratlarin oldugu yerde satilir genelde
    fuchs yada osstmann da bulabilirsin

    YanıtlaSil
  14. Ablam bayıldım ben bu et suyuna! Zaten hazır et suyu asla kullanmıyorum, taze varsa kullanıyorum yoksada koymuyorum. Aslında yapıp saklamak çok mantıklı!Çok teşekkür ederim bize böyle sağlıklı bir tarif verdiğin için, öpüyorum:)Sevgiler ablacığım...

    YanıtlaSil
  15. bu konserveler aslında tam benlikmiş...
    üşenmesekde yapsak :)
    ellerine sağlık ablam...

    dualarım seninle...

    YanıtlaSil
  16. Merhabalar,
    Ev yapımı gibisi yok derim her zaman.Bu faydalı yayının için ellerine emeklerine sağlık canım.
    Benim ki de arşivde yayınlanmayı bekliyor:)Hemen hemen ayni metot,sadece pırasa koymuyordum ben.
    Özellikle çocukları olan anneler,bence muhakkak ev yapımı et-tavuk suyunu yapmalı ve buzluklarından eksik etmemeliler.Hazır asla kullanmamalılar.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. maşallah valla bravo.
    zor ya benim için.
    :)

    bak bende geçen gün iki tarif yazdımdı.
    cevizli tahinli kurabiye ve lorlu poğaça.
    ilkini bikaç arkadaş yaptı sevdi bileee yaaaa.
    :)

    YanıtlaSil
  18. ben beğendiğim tarifleri telefonuma kopyalıyorum belki yaparım diye. umarım sakıncası yoktur. birde istersen şu linke göz at. orda nasıl kopyalamayı engelleğebileceğin yazıyor canım. link verdiğim için istersen mesajımı yayınlama gücenmem. http://www.teknobeyin.com/blogger-icin-sag-tus-ve-yazi-kopyalama-yasagi.html

    YanıtlaSil
  19. cok tesekkür ederim dehlizlerim
    bu konudan muzdarip olan arkadaslarda faydalanirlar
    ekledim ;)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Melegim ev yapimi gibisi varmidir ya...bende ayni senin gibi yapiyorum ama pirasa eklemiyorum bir daha ki yapisimda muhakkak eklenecek sen onerdiysen kacari yok :) birde ben minik kagit kahve bardaklari kullaniyorum..naylon'dan ziyade..sifa olsun gulum...dua'larim seninle bacim.

    YanıtlaSil
  21. bu tarifi yapmak için kurban bayramını beklmiştim..
    nihayet yaptım ve çok lezzetli bir et suyu oldu..
    ellerine ve yüreğine sağlık mele hanım.. ALLAH razı olsun.. :)

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle