Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Portakal serbetli pudingli kek

Es selamü aleyküm dostlar .
yerken agizda dagilan bir okadar portakal kokan durdukca lezzetlenen bir kek .yapimi kolay ancak birgün beklemesi gereken bir lezzet .tarifi bana ait .
mutlaka ama mutlaka bir gün önceden yapimali 
malzeme 
4 yumurta 
4 yemek kasigi oda isisinda tereyag 
1 su bardagi toz seker 
2 su bardagi tepeleme un 
1 pk vanilyali puding 
1 pk backpulver 
yarim su bardagi portakal suyu 
1 portakalin kabugu 
serbeti 
2 portakalin suyu 
4 yemek kasigi seker 
en üstüne 
pudra sekeri yaklasik 3-4 yemek kasigi 
yapilisi 
firinimizi 180 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim. uzun kek kalibimizi aluminyum folyo ile kaplayalim 
mikserimize mutlaka oda isisindaki tereyag koyup iyice beyazlayincaya kadar cirpalim .yavas yavas sekeri ekleyin .rendelediginiz portakla kabuklarini da ilave edin iyice harmanlansin kokusu malzeme ile cirpma islemi bittiginde seker erimis olmali icersinde .
tekarar cirpmaya devam ederek birer dakika ara ile yumurtalari teker teker kirarak cirpin 
bir kapta  unu, kabartma tozunu ve vanilyali pudingi karistiralim en son mikserin hizini düsürerek unlu karisimi ilave edelim .yarim bardak portakal suyumuzu da ekleyip, mikseri kapatalim .
harcimizi kalibimiza bosaltip kalipta düzleyelim .
hemen isittigimiz firina verip yaklasik 50 dakika pisirelim .firinin tarzina göre degisebilir kürdan testini yapmayi unutmayin .
kekimiz piserken firinda biz serbetimizi hazirlayalim portakal suyunu ve sekeri ocaga koyalim kaynadiktan sonra bes dakika kaynamasi yeterlidir ocaktan alip kenarda bekletelim .
pisen kekimizi firindan alip kalibindan cikaralim 
biraz soguyunca serbetimizi vermeden evvel uzun bir sis yardimi ile sik araliklar ile delelim .
 üzerinden bu batirdigimiz yerlerden serbetimizi verecegiz .daha sonra serbeti kasik yardimi ile üzerinden kekimize verelim. iki yemek kasigi kadar portakal suymuzdan bir kaba ayiralim. tekrar kekimizi  folyeye sarip bir gece bekletelim ...ertesi gün ayirdigimiz serbetimizin icersine pudra sekerini koyup karistiralim koyu bir kivam olmasi gerekli .
en üzerine sürelim.normal pudra sekerini serperseniz nemden dolayi eriyecektir 
dilimleyerek servise sunabilirsiniz .sürec uzun olsada planlandiktan sonra tadilmasi gereken bir lezzet inanin bana 
afiyet olsun dualara talibim dostlar 

23 Kommentare:

  1. Aleyküm selam :) Ellerine sağlık.Bende talibim duaya :) Bu arada kekin tereyağlı olması hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
  2. O nasıl bir dokudur öyle ablacığım MaşaAllah benim hamaratıma.
    Çayımın yanına een sevdiğim şey kek ve kurabiyedir :)
    Ellerine, o güzel yüreğine, emeğine sağlık birtanem.
    Sımsıkı sarıldım ve öptüm tatlı yanaklarından...

    YanıtlaSil
  3. Meleğim bayılıyorum ben senin şu nefis keklerine,pastalarına, güzel yüreğine :)
    Hep bizimle ol emi:)

    YanıtlaSil
  4. Güzel kokusuyla ne de yakışıyor keklere portakal. Şerbetli olunca da kesinlikle muhteşem oluyor. Ellerin dert görmesin, görüntüsü de çok hoş.

    YanıtlaSil
  5. Dün aklımdan geçiyordu misler gibi kokan portakallı kek. Akşam gezmeye gidince kaldı ama bu akşam mutlaka yapacağım hem de bu tarifle. Nefis olmuş kekin, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  6. Perfect perfect...portakallı tatlara bayılırım zaten.
    öncelikle bu kalıptan almalıyım, ama fırınım böyle güzel kabarmasına izin verir mi bilemiyorum..yine de denemeliyim :)
    Ellerine, canına sağlık, bir tanemm..

    YanıtlaSil
  7. Melegim ellerine saglik,
    pastanini görüntüsünden lezzet fiskiriyor.
    Birsey sormak istiyorum, senin tariflerinin cogunda
    vanilyali puding, hamurun icine giriyor.
    Pudingsiz yapsak ayni tadi alamazmiyiz bacim.
    Pudingli ile pudingsiz pasta arasinda ne gibi fark oluyor,
    hic denedinmi canim.Burda herzaman puding bulamiyorum da ondan soruyorum.Allaha emanet ol canim.firdevs

    YanıtlaSil
  8. Portakalı keke kurabiyeye her bişeye çok yakıştırıyorum. Bu yüzden de bu keke de çok lezzet kattığına eminim ellerine kollarına sağlık şirin bayan..

    YanıtlaSil
  9. ağzım sulandı :)
    şimdi yanına çay yapasım geldi :)
    ellerine sağlık ablam :)

    YanıtlaSil
  10. Tam bana göre bir tarif olmuş bu.birkaç tane tarifim vardı portakalli ancak güvenip yapamadım hiç. Ama sizin tariflere güvenim tam,o yüzden daha da mutlu oldum sayenizde.sabırsızlanıyorum....

    YanıtlaSil
  11. @Adsız
    firdevs
    pudingin icersindeki nisastanin dokusunu cok seviyorum .
    pastalarimda evde pisirilmis pastaci kremasini tercih etmiyorum un kokusu beni rahatsiz ediyor
    keklerde bir miktar nisasta dokuyu hafif kilar .pudingi buldugun zaman stoklaya bilirsin bacim fazla mikatarda alip buzlukta saklayabilirsin tarihi daha uzun süre dayanir ve herzaman dedigim gibi ne yaziyorsam tarfim icin o olmali ;) sevgilerimi gönderiyorum .

    YanıtlaSil
  12. hepinize ayri ayri cevap yazmayi cok isterim
    lakin gözlerim ile sorunlarim var dostlar ziyaretlerinize gelemiyorum bagislayin
    yorumlariniz iltifatlariniz icin hepinize sonsuz sükranlarimi sunuyorum
    dua buyrun

    YanıtlaSil
  13. canım ne zamandır uğrayamıyordum yoğunluktan kusura bakma ne olur ..Nefis görünüyor kekinnn..Ellerine kollarına sağlık..Öpüyorum..

    YanıtlaSil
  14. yine muazzam bir tarif ellerine sağlık
    afiyet şifa olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Abla bilmiyorum ama seni hiç görmemiş olsam bile sanki seni çok iyi tanıyormuşum gibi hissediyorum. Bunuda sen hissettiriyorsun, RABBİM her şeyi gönlüne göre versin... Selam ve dua ile... Kezban

    YanıtlaSil
  16. @Adsız
    Allah razi olsun
    ilac gibi geldi su an itibari ile
    muhabetle

    YanıtlaSil
  17. Canım miss gibi portakal kokusun o piştiği sırada eve yayılan kokusu var ya..
    İşte o beni mest ediyor ama nedense portakallı lezzetler mideme dokunuyor..:((
    Yinede snein elinden br dilimde olsa yemek vardı:)
    Ellerine sağlık canım benim:)

    YanıtlaSil
  18. yakın zamanda denemek istiyorum, öyle iştah açıcı bir fotoğraf ki :)

    emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  19. iyi aksamlar suan bu kekinizi yapiyorum,evet harika bir tarif,evim mis gibi koktu,emeklerinize saglik,fakat ben sizi devamli takip etmek istiyorum,burayida nursevince hanim blogunda buldum,face kullaniyormusunuz acaba.cok tesekkür ederim,hakkinizi helal edin

    YanıtlaSil
  20. @Adsız

    hos geldiniz
    malesef facedeki sayfami kapattim yanlizca tariflerim burada artik

    kekin sonucunu yazarsaniz mutlu olurum
    sevgilerimi gönderiyorum .
    google mail hesabiniz var ise sayet izlemeye alabilirsiniz

    YanıtlaSil
  21. slm bu urun nedır nereden bulabılırız1 pk backpulver

    YanıtlaSil
  22. @tuba

    hosgeldin tugba
    bu agiz aliskanligindan gelen bir hal ile yazilmis kabartma tozu oluyor :)
    yani 1 pk kabartma tozu
    bir ara düzeltmeliyim hatilatma icin tesekkür ederim

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  23. selam.. dün akşam yaptım bu keki.. bugünde arkadaşa oturmaya giderken götürdüm orda bulunan herkes bayıldı.. gerçekten çok lezzetli oldu.. ellerine sağlık melek hanım..
    tarifleri deneyen arkadaşlar yorum atarsa herkese çok yardımcı olmuş olur çünkü bi tarifi yapmaya niyetlendiğimizde ilk olarak yorumları okuyoruz acaba yapan olmuşmu, tarif tutmuşmu, güzel olmuşmu diye..
    nacizane fikrim :) gerçi ben artık sizin tariflerinizin yüzde yüz tuttuğuna inanıyorum ne yapsam çok güzel oluyo :)

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle