Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sac kavurma

es selamü aleyküm canlar 
hemen yanlizca tarif geliyor 
&
malzeme 
750 gr kusbasi kuzu eti 
1 büyük kurusogan 
2 sivri yesil biber 
2 ortaboy kabuklari suyu cikarilmis domates 
1 yemek kasigi tereyag 
tuz karabiber 
süslemek icin dogranmis maydanoz 
sacimizi ocaga koyup iyice isitalim
 tereyagini koyup hemen yanmadan etleri ilave edip 
etleri yayalimüst üste gelmesin her yeri esit pissin 
 birkac kez karistirdiktan sonra 


üzerine bir kapak kapatalim 15 dakika bu sekli ile pisirmeye birakalim  
kapagini aldigimizda suyunu cekmis olmali 
karistirarak yüksek ateste kavuralim birazcik daha,
 birkac dakika olabilir bu süre 

hemen üzerine dogradigimiz sogani  ve biberleri ekleyelim 
soganlar ve biberler kavrulmali yaklasik bes dakika yine 
yüksek ateste 

kabuklarini soyup suyunu cikardagimiz dogradigimiz domatesi ekleyelim .bir iki dakikada bu haliyle pismeli ama domatesler ezilmemeli
 tuzunu karabiberi serpistirip ocaktan alalim bekletmeden ,

saciyla birlikte sofraya götürelim ama öncesinde yesilin en güzeline sahip olan maydonozu dograyip dualari serpistirelim yemegimizin üzerine maydonozlarla birlikte .
afiyet sifa ola dostlar bolca dua istiyorum 



20 Kommentare:

  1. aleyküm selam.
    nefis görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. of of of mükemmel görünüyor sanki kokusu burnuma geldi ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Offf ama off:)benim gibi bir et severe olmadı şimdi bu can çektiren görünütü..
    Oruçluyum bugün ve nasıl canım çekti anlatamam:)
    Canım ellerine sağlık.
    Dualarımla seninle:)

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Bu şahane yemek yiyenlere afiyet oluyorsa inşallah şifada olmuştur.
    Ellerinize sağlıkkk :)

    YanıtlaSil
  6. Tam benlik bir yemek harika görünüyorrrr
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Afiyetler olsun. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Elinize sağlık mis gibi olmuş:) sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Ablam yine döktürmüşsün, harika olmuştur, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık.Etçil birine böyle kavurma falan :)

    Yüce mevlam hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah

    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Ablam ellerine saglik olsun,yaninda lavas ekmegi ve ayran mis miss :)
    size afiyetler olsun,

    Allah a emanet ol..

    YanıtlaSil
  12. bir sac alamadım ya ihmal.nasıl lezzetlidir.Eline sağlık

    YanıtlaSil
  13. canim cekti:)...bir gün yaparim insAllah...
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  14. Kuzu eti ne de çok lezzetlidir..:) Bizim gibi et severler hiç dayanamaz..:))
    Ellerine, canına sağlık..Afiyet şifa olsun size..

    YanıtlaSil
  15. ay cok güzel bu ya sac kavurma dikkat ettim de induksion ocakta oluyormu sac ? olani bulsam alacam hemen ellerinize saglik selamlar

    YanıtlaSil
  16. ha bu arada bunu yazarken yaniimdaki zaat resmi gördü ooff off dedi yazayim dedim ;)

    YanıtlaSil
  17. Sac kavurma eşimin favori yemeklerinden biridir o nedenle de sık sık yaparım gerçekten çok güzel bir lezzettir.ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  18. Kuzu etine bayilirimmmmmmmmmmmmm hele ki boyle sacda olana cok fazla bayilirim,ellerine saglik afiyet bal olsun,sifa olsun insallah! ;)

    YanıtlaSil
  19. et sever olarak bayıldım elınıze sağlık

    YanıtlaSil
  20. @yemekvehobi

    hakkinizi helaledin dün aksam üzeri internetimde aksakliklar oldu sonrada kesildi cevap veremedim .
    benim ocagim induksion ocak degil .
    lakin induksion ocaklarda kullanilan bir parca vardir bilmem bilirmisiniz ocaga koydugunuz her elementin altina koyuyorsunuz ocaginiza uygun oluyor bir arastirayim ayriyeten ocaginiza uygun kap almak zorunda kalmazssiniz
    sevgilerimle .

    YanıtlaSil

Öncelikle bana ayirmis oldugun zaman icin tesekkür ederim
Allah c.c. razi olsun
sevgili ziyaretcim
sayet google hesabiniz yoksa yorumlama bicimi isimli kutucuktaki anonim ayarini secerek sizde yorum birakabilirsiniz sevgilerimle